-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po penkių treniruočių stovyklos dienų krepšininkams skauda ir rankas, ir kojas

Lietuvos krepšinio rinktinės kandidatai tebetrykša entuziazmu, tačiau neslepia nuovargio. Europos krepšinio čempionatui besirengiantys krepšininkai, prakaitą Druskininkuose lieja du kartus per dieną. Ryte ir vakare. Penktadienį į žiniasklaidos akiratį vėl patekę rinktinės nariai atviravo, kad jaučia didžiulį fizinio parengimo trenerio Evaldo Kandratavičiaus indėlį, o šis apgailestavo, jog visiems vienodai dėmesio skirti nepajėgia.
Treniruotės akimirka
Treniruotės akimirka / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Kojytes, rankytes skauda. Viską skauda. Bet nuo to tik geriau jautiesi, nes kažką naudinga nuveikei“, – po penktadienio treniruotės Druskininkų stadione sakė Mindaugas Kuzminskas.

Jis penkių dienų darbą apibūdino trimis žodžiais: „Padirbėjome iš peties“. Kauno „Žalgirio“ žaidėjas į rinktinės stovyklą atvyko nusiteikęs labai ryžtingai. Ir pažadėjo sau: „Dirbsiu ne 100, o 120 procentų“.

Be to, žalgirietis pasidžiaugė, kad pats savo kailiu pajautė kokia nuostabi atmosfera tvyro Lietuvos krepšinio rinktinėje.

M.Kuzminskui antrino ir Artūras Jomantas. „Dirbame sunkiai, bet nuovargis yra neatsiejama treniruočių dalis. Skauda kojas. Skauda rankas. Salėje jau atidirbinėjame derinius, bet mums dar reikia dirbti ir dirbti“, – mintimis dalijosi A.Jomantas.

Rytinė krepšininkų treniruotė vyksta lauke, o vakare žaidėjai dalyvauja pratybose treniruoklių ir sporto salėse.

Kiti Lietuvos krepšinio rinktinės nariai prisipažino, kad penktadienį buvo kur kas „karščiau“ nei pirmąją treniruočių dieną. „Mes to ir siekėme. Pirmoji treniruotė buvo įvadinio tipo. Šiandien jau skyrėme tokį bėgimų krūvį, koks yra artimas krūviui aikštėje. Normalu, kad žaidėjams tapo sunku“, – pasakojo fizinio parengimo treneris Evaldas Kandratavičius.

Treneris prisipažino, kad devyniolikai krepšininkų jo vieno dėmesio nepakanka. Todėl dar kartą pasidžiaugė, kad prie rinktinės prisijungė „Žalgirio“ fizinio rengimo treneris Sigitas Kavaliauskas. „Kai krepšininkai sugula ant žemės, jie pusę stadiono užima. Jei bėgiočiau nuo vieno galo iki kito, pavargčiau kur kas labiau nei jie“, – su šypsena kalbėjo E.Kandratavičius.

Daug komplimentų praėjusią vasarą sulaukęs fizinio rengimo specialistas patikino, kad savo filosofijos, praktikos ir metodikos nekeičia ir šią vasarą. Kiek šiemet ji bus efektinga, pamatysime po kelių mėnesių.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius