Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po pralaimėjimo makedonams kauniečius apėmė apatija

Perkūnas iš giedro dangaus kauniečius būtų mažiau nustebinęs nei Lietuvos rinktinės pralaimėjimas ketvirtfinalyje makedonams. Po šios kelią Europos krepšinio čempionato medalių link užvėrusios nesėkmės sirgaliai neteko žado – nei keikėsi, nei analizavo pralaimėjimo priežastis, neatsakinėjo į telefono skambučius. Tiesiog apatiškai tylėjo ir gėrė alkoholinius gėrimus.
Pralaimėjimas pribloškė krepšinio aistruolius
Pralaimėjimas pribloškė krepšinio aistruolius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pralaimėjimo kartėlį ketvirtadienį šiek tiek apmalšino svarbi pergalė prieš pajėgią Slovėnijos rinktinę rezultatu 80:77. Ji garantavo vietą tarp šešių geriausių čempionato komandų ir bilietą į 2012 metų Londono olimpiados atranką.

Neatsiliepė į skambučius

„Rungtynes su makedonais žiūrėjome „Žalgirio“ arenoje. Po jų nei man, nei kitiems nesinorėjo kalbėtis ar bendrauti. Su pažįstamais tylomis pasisveikinome, visus telefonų skambučius atmečiau. Skambinantiems perdaviau žinią, kad, jei reikalas skubus ir svarbus, atsiųstų man trumpąją žinutę“, – įspūdžiais dalijosi Kauno „Žalgirio“ gerbėjų klubo „Žalioji mirtis“ prezidentas Vaidas Plauška.

Ketvirtadienį emocijoms šiek tiek nuslūgus Vaidas jau pradėjo atsakinėti ir į skambučius, trumpai aptarė rungtynes su draugais.

Kol antrą kartą neperžiūrėjo rungtynių, jis skubotų išvadų nenori daryti. Tačiau atrodo, kad viena  lemiamų  klaidų galėjo būti Šarūno Jasikevičiaus į užribį mačo pabaigoje išleistas kamuolys.

Kur dėti bilietus?

Į visas likusias čempionato kovas bilietus turintis V.Plauška dabar nežino, ką su jais daryti. Azarto ir ūpo žiūrėti net ir gero lygio įdomias rungtynes nebeliko, tačiau parduoti pusvelčiui taip pat nekyla ranka. „Matyt, vis tik teks eiti žiūrėti rungtynių“, – liūdnai šyptelėjo „Žalgirio“ sirgalius.

Jam labiausiai gaila žmonių, nepagailėjusių net 600 litų už pusfinalio ar finalo rungtynes. Parduoti už tokią pačią kainą – nerealu, nes atsirado labai daug siūlančių pusvelčiui įsigyti bilietus. Negausiai atvykusių užsieniečių bilietai taip pat nedomina.

Nesinorėjo net keiktis

Lietuvos ir Makedonijos rinktinių susitikimą per didelį ekraną Kauno Rotušės aikštėje su didele draugų kompanija stebėjęs Marius Pranckūnas taip pat neteko kalbos dovanos. Po netikėto pralaimėjimo jam nesinorėjo nei keiktis, nei svarstyti nesėkmės priežasčių.

„Jei būtume pralaimėję prancūzams ar rusams – nebūtų taip apmaudu. O čia – juk prieš rungtynes lažybų punktuose buvo tik vienas klausimas: kokiu skirtumu laimėsime“, – iki šiol negali atsikvošėti krepšinio gerbėjas M.Pranckūnas.

Kaip ir daugelis sirgalių, kaunietis apmaudą malšino alkoholiniuose gėrimuose.

Fortūna atsuko užpakalį

Buvęs garsus krepšininkas, o dabar – treneris Darius Sirtautas neslepia, kad ketvirtfinalio rungtynių baigtis – blogiausia, kas galėjo atsitikti, nes gerai išreklamuotas čempionatas vyksta Lietuvoje, sukeltas didžiulis ažiotažas.

„Viskas tą dieną buvo blogai. Ir oras buvo labai blogas, ir žaidėjai aikštelėje atrodė blogai. Jie darė nebūdingas, sunkiai paaiškinamas klaidas, pavyzdžiui, Jono Valančiūno žingsniai. Fortūna mums atsuko užpakalį“, – šyptelėjo taiklia ranka ir veržlumu aikštelėje pasižymėjęs D.Sirtautas.

Treneris nemano, kad yra prasmės dabar ieškoti kaltųjų dėl mačo baigties: „Visos dabar išsakytos pastabos, analizės – teisingos, tačiau jos rezultato jau nepakeis.“

Makedonai – ne sensacija

D.Sirtautą stebina viešoje erdvėje susiformavęs įsitikinimas, esą Makedonijos rinktinė – pati parankiausia Lietuvai varžovė ketvirtfinalyje.

„Gal jie buvo mūsų lemtis? Juk jie nėra silpni. Makedonų rinktinė puikiai sukomplektuota. Su dideliu užsidegimu žaidžia paties aukščiausio lygio krepšinį. Puikiai išnaudoja savo žaidėjus, žino, kaip nepavargti. Jų pergalės – ne sensacija“, – svarsto buvęs krepšininkas.

Jis atkreipia dėmesį, kad rinktinių pajėgumą stereotipiškai vertinti pagal tai, kokiai šaliai ji atstovauja – nedovanotina klaida. Prieš dešimt metų lietuviai šaipėsi, kad turkai moka tik kebabus gaminti ir ietį svaidyti, o šiandien jie – pasaulio vicečempionai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius