-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Prancūzų treneris Vincentas Collet: „Tai geriausios mūsų rungtynės čempionate“

Prancūzijos krepšinio rinktinė perrašė šalies istoriją. Keturioliktą pergalę iš eilės – septynias iš jų Europos krepšinio čempionate Lietuvoje – iškovoję Vincento Collet auklėtiniai pasiekė naują Prancūzijos rekordą. „Tai buvo mūsų rungtynės čia, Lietuvoje“, – po sunkios pergalės (73:67) penktadienį prieš Lietuvą sakė prancūzų vyriausiasis treneris.
Rungtynių akimirka
Lietuvius ketvirtajame kėlinyje pražudęs N.de Colo (dešinėje) nesureikšmino savo vaidmens. / FIBA/Liusjeno Kulbio nuotr.

Išsamią Lietuvos ir Prancūzijos rinktinių mačo statistiką rasite čia. Čempionato tvarkaraštis, lentelės, rezultatyviausi žaidėjai ir kita statistika – specialioje rubrikoje 15min.lt/eurobasket2011.

„Žaisti prieš tokioje atmosferoje, prieš tokią komandą mums buvo didžiulis išbandymas. Tačiau mes įrodėme, kad esame komanda“, – po pergalingo mačo spaudos konferencijoje džiaugėsi V.Collet.

Jis negailėjo savo auklėtiniams komplimentų dėl geležinės gynybos, sustabdžiusios iki šiol taikliausią Europos čempionato rinktinę – Lietuvą. „Privertėme juos mesti iš sudėtingų situacijų. Trečiajame kėlinyje leidome jiems išsiveržti, tačiau svarbiausia – nepanikavome, išlaikėme savo žaidimo ritmą. Manau, jo raktas į pergalę buvo tai, jog mes kontroliavome tempą – neleidome jiems bėgti ir laisvai mesti, nes tada sustabdyti lietuvius būna beveik neįmanoma“, – dėstė strategas.

„Patys mačo pabaigoje pataikėme labai svarbius metimus. Nando de Colo žaidė lyg ant bangos, o jo taškai mums leido nugalėti“, – pridūrė V.Collet.

Pats N.De Colo, sužaidęs geriausias rungtynes čempionate (anksčiau po 2,2 taško rinkdavęs prancūzas į lietuvių krepšį įmetė 21, – aut. past.), savo vaidmens nesureikšmino.

„Buvau pasiruošęs, o šiandien gavau galimybę daugiau laiko praleisti aikštelėje ir ją išnaudojau. Svarbiausia, jog agresyviai gynėmės ir žaidėme kaip komanda. Pergalė prieš tokią stiprią komandą jų sirgalių akivaizdoje mums suteiks dar daugiau pasitikėjimo savo jėgomis“, – teigė mačo didvyriu tapęs prancūzų puolėjas.

E grupė
V. Komanda R. P. Pr. Tašk. sant.
1. *Prancūzija 4 4 0 +22
2. *Ispanija 4 3 1 +38
3. Lietuva 4 2 2 -1
4. Turkija 4 1 3 -9
5. Serbija 4 1 3 -25
6. Vokietija 4 1 3 -25

* – užsitikrino vietą ketvirtfinalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius