Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Premjeras Andrius Kubilius nelaiko problema to, kad Europos krepšinio čempionato bilietai parduoti labai greitai

Premjeras Andrius Kubilius nelaiko problema to, kad bilietai į Europos vyrų krepšinio čempionato rungtynes Lietuvoje buvo parduoti labai greitai, penktadienį sakė jo atstovas.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Tai, kad parduoti bilietai anksčiau laiko ir tikrai labai greitai per kelias dienas, mes, bent premjeras, tame nemato jokių problemų“, – žurnalistams penktadienį sakė ministro pirmininko kancleris Deividas Matulionis.

Penktadienį pas A.Kubilių lankėsi „EuroBasket 2011“ vadovai, kurie buvo išreiškę nepasitenkinimą kaltinimais dėl esą neskaidraus bilietų į Europos vyrų krepšinio čempionato rungtynes pardavimo ir vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio veiklos.

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas penktadienį žurnalistams teigė, jog premjeras juos visiškai suprato.

„Buvo labai geras pokalbis, yra visiškas supratimas, ir tas yra svarbiausia“, – sakė jis.

R.Palaitis ketvirtadienį pareiškė, kad iki oficialios bilietų pardavimo pradžios federacijos išplatinti bilietai įvairioms organizacijoms, rėmėjams, žaidėjams gali pasirodyti juodojoje rinkoje.

M.Balčiūnas pripažino, jog dalis bilietų gali atsidurti juodojoje rinkoje, bet tai esą tokie bilietai, kurie buvo pirkti kasose, o ne išdalinti iki oficialios jų pardavimo pradžios.

„Buvusios rezervacijos – fiziškai (bilietai – BNS) nėra išduoti, o ta juodoji prekyba, tenka konstatuoti, kad yra visų didelių renginių dalis. Šiai dienai vyksta tos spekuliacijos būtent pirkėjų, kurie bilietus nusipirko kasose. Nesugaudysime visų tų turėtojų, ir liūdna, bet tai natūralu. Kaip perspektyvoje su tuo kovoti – mes turime aiškų planą, ir aš neabejoju, kad Vidaus reikalų ministerija dės visas pastangas tą dalyką minimalizuoti“, – kalbėjo jis.

R.Palaitis taip pat pareiškė kreipęsis į federaciją, klausdamas, kaip ir kiek bilietų išplatinta iki oficialios jų pardavimo pradžios, bet esą liko nepatenkintas nekonkrečiu atsakymu. M.Balčiūnas savo ruožtu tvirtina, jog ši informacija esą yra už ministro kompetencijos ribų.

Paklaustas apie nesusikalbėjimą su ministru, LKF vadovas teigė „neabejojantis, jog situacija pasikeis“, ir patvirtino, kad ketina apie tai kalbėtis su pačiu R.Palaičiu. Tačiau jis neatmetė, kad gali būti ir daugiau panašių susitikimų su premjeru.

„Jei iškiltų tam tikrų miskomunikacijos problemų, be abejo – mes jaučiame atsakomybę ir prieš krepšinio sirgalius, ir prieš Vyriausybę, nes tai yra per svarbus renginys, kad nekreiptume dėmesio. Dėl to mes norėjome paaiškinti tiesą, ir džiaugiamės kad buvome pilnai suprasti“, – tvirtino M.Balčiūnas.

Policijos ir Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnai savo ruožtu sakė besitariantys, kaip užkirsti kelią galimam piktnaudžiavimui prekiaujant šiais bilietais. Pasak teisėsaugininkų, dėl kai kurių galimų sukčiavimo atvejų jau vyksta ikiteisminiai tyrimai.  

M.Balčiūnas patvirtino, jog LKF ketina su teisėsaugininkais aptarti čempionato saugumo klausimus.

Bilietų į rudenį Lietuvos vyksiančio Europos krepšinio čempionato rungtynes, kuriose žais lietuviai, nebeliko jau pirmąją jų pardavimo dieną.

Kovo 14-ąją bilietai į rudenį Lietuvoje vyksiantį krepšinio čempionatą pradėti pardavinėti už narystę „Eurobasket 2011 Fan Club“ sumokėjusiems krepšinio aistruoliams. Ši narystė suteikė pirmenybę įsigyti bilietus į varžybas, tačiau ne visi klubo nariai gavo bilietus.

Nebelikus bilietų į rungtynes, kuriose žais lietuvių rinktinė, internete pasirodė skelbimai su pasiūlymais pirkti bilietus, o jų kaina – net iki 2000 litų.  

Europos vyrų krepšinio čempionatas Lietuvoje vyks rugpjūčio 31-rugsėjo 18 dienomis.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius