-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Prie čempionato arenų – masinis krepšinio sirgalių nuginklavimas

Jokių tarškynių, barškučių ar dūdų – Europos krepšinio čempionate sirgaliai triukšmauti gali rėkdami, švilpdami ar trypdami. To nežinantys ir dažnai iki ausų įvairiomis palaikymo priemonėmis apsiginklavę gerbėjai priversti nusivilti – prie arenų triukšmą keliančią amuniciją jie turi tiesiog išmesti.
Palaikymo priemones sirgaliams teko tiesiog išmesti į šiukšlių konteinerį.
Palaikymo priemones sirgaliams teko tiesiog išmesti į šiukšlių konteinerį. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Kažkokia nesąmonė. Tai kam tas barškutis, jeigu į areną negaliu įsinešti. Negi barškinsiu namuose prie televizoriaus“, – prie Panevėžio arenos piktinosi Lietuvos rinktinės sirgalius, savo tarškyne papildęs šalia apsaugos posto stovinčio šiukšlių konteinerio turinį.

Dauguma sirgalių teigė palaikymo priemones įgiję įvairių akcijų metu, kurių netrūko šią vasarą Lietuvą užvaldžius tikrai krepšinio karštinei.

„Palaikymo priemones gaminusioms bendrovėms pirmiausia reikėjo susisiekti su čempionato organizatoriais ir išsiaiškinti, ką galima įsinešti į areną, o ko ne. Yra griežtos „FIBA Europe“ taisyklės, kurios draudžia tokias palaikymo priemones arenose, nes sirgaliai jas bet kada gali mesti į aikštelę“, – portalui 15min.lt paaiškino „Eurobasket 2011“ varžybų direktorius Tomas Rimkus.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Likimo valiai palikta krepainio sirgalių amunicija
I.Gelūno/15min.lt nuotr./Likimo valiai palikta krepšinio sirgalių amunicija

Turbūt daugiausia – net pusantro milijono – įvairių prizų krepšinio gerbėjams pasiūlęs prekybos centras „Maxima“ tarškynių į areną įsinešti negalintiems sirgaliams jas siūlė barškinti kitose vietose.

„Palaikymo priemonėmis galima naudotis ne tik arenose, tačiau ir masinėse krepšinio stebėjimo vietose ar namuose, – teigė „Maximos“ atstovė ryšiams su visuomene Olga Malaškevičienė. – Prizais mes tik skatinome sirgalius pirkti.“

Su šia problema susidūrė net ir oficialios „Eurobasket 2011“ atributikos gamintojai. „Labai nustebome, nes su organizatoriais iš anksto buvome sutarę, kokias palaikymo priemones gaminsime. Tačiau likus mažiau nei dviem savaitėms gavome raštą, kad sirgaliai negalės į arenas įsinešti kleketų“, – portalui 15min.lt pasakojo vienas iš „Unikalu LT“ bendrovės įkūrėjų menininkas Tadas Gutauskas.

Jo teigimu, dėl staiga sugriežtėjusių taisyklių gamintojai patyrė nemažų nuostolių, tačiau ginčytis su organizatoriais nebuvo linkę.

VIDEO: 15min.lt - krepšinio sirgaliai priversti išmesti palaikymo priemones

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius