Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prie „Žalgirio“ arenos – kruopštus pasiruošimas automobilių antplūdžiui

Tūkstančiai į trečiadienio vakaro Lietuvos ir Makedonijos dvikovą suvažiuosiančių sirgalių taps tikru iššūkiu eismą prižiūrintiems policininkams. Atsakingi Kauno savivaldybės valdininkai užtikrino, jog artėjančiam iššūkiui pasiruošta puikiai.
Karaliaus Mindaugo prospektas prieš rungtynes
Karaliaus Mindaugo prospektas prieš rungtynes / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Nors prieš beveik mėnesį vykusio „Žalgirio“ arenos atidarymo metu tribūnos buvo sausakimšos, į tuo metu vykusį draugišką Lietuvos ir Ispanijos rinktinių mačą atvykę krepšinio fanai nesusidūrė su didesnėmis eismo problemomis: arenos prieigose nebuvo rimtesnių spūsčių, o vairuotojai vietą savo automobiliams surado pakankamai nesunkiai. Panašu, jog didesnių problemų neturėtų kilti ir šįkart.

„Tam, kad į darbus atvažiavę kauniečiai neužimtų visų vietų, Karaliaus Mindaugo prospekte trečiadienio rytą buvo pastatyti laikinieji parkavimą draudžiantys ženklai. Likus valandai iki pirmųjų dienos rungtynių jie buvo nukelti“, – pasakojo Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

„Žalgirio“ arenos statybos techniniame reglamente numatyta, jog šiuose sporto rūmuose vykstantį renginį stebintys žmonės aplinkinėse gatvėse turėtų palikti maždaug 1,5 tūkst. automobilių. P.Kero teigimu, į arenoje vykstančias Europos čempionato rungtynes, kuriose žaidžia Lietuvos rinktinė, turėtų atvažiuoti iki 3 tūkst. transporto priemonių.

Visame Karaliaus Mindaugo prospekte telpa apie 1,2 tūkst. automobilių. Dar 800 vietų bilietus į rungtynes turintiems vairuotojams yra rezervuota ketvirtajame prekybos centro „Akropolis“ garažo aukšte.

„Arenos atidarymo metu daug kas automobilius paliko Gedimino, A.Mickevičiaus ar netgi V.Putvinskio gatvėse. Manau, kad visi vairuotojai yra protingi ir supranta, kad su parkavimu gali būti bėdos, tad atvažiuoja anksčiau ir nebijo šiek tiek paeiti pėsčiomis, – tvirtino P.Keras. – Mes galvojame, kad su eismo kamščiais ir parkavimu didelių bėdų dabar tikrai nekils. Tiek mes, tiek policija stebėsime situaciją. Jei ką, turime pasiruošę kelis atsarginius variantus, kuriuos panaudotume, jei kiltų kažkokių problemų. Bet kol kas manau, kad jų neprireiks“.

Kauno savivaldybės valdininkas užsiminė, jog sudėtingesnė situacija galėtų kilti tuomet, jei Lietuvos rinktinė patektų į Europos čempionato finalą. Tuomet be sausakimšos „Žalgirio“ arenos didžiuliai krepšinio fanų srautai plūsteltų ir į Nemuno saloje įrengtą sirgalių zoną, kurioje gali tilpti iki 30 tūkst. žmonių.

Straipsnį apie tai, kaip su eismo problemomis Vilniaus policija susitvarkė prie „Siemens“ arenos, rasite paspaudę ČIA.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Karaliaus Mindaugo prospektas
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Karaliaus Mindaugo prospektas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius