Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Renkama Europos vyrų krepšinio čempionato Lietuvoje savanorių komanda

Į vasaros pabaigoje Lietuvoje prasidėsiantį Europos vyrų krepšinio čempionatą jau renkami savanoriai. Organizatorių skaičiavimu, jų turėtų būti apie du tūkstančius.
Sirgaliai Rotušės aikštėje
Europos vyrų krepšinio čempionate Lietuvoje iš viso dirbs apie 2000 savanorių. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Šie metai Lietuvai taps istoriniai, o lietuviams, krepšinio aistruoliams, atsirado reta galimybė ne tik stebėti rungtynes savo šalyje, bet ir burtis į savanorių komandą, tapsiančią didžiausio Europos krepšinio įvykio dalimi“, – sako Europos vyrų krepšinio čempionato savanorių atranką koordinuojančios Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos (LiJOT) prezidentas Šarūnas Frolenko.

LiJOT savanorišką veiklą įvardija kaip vieną iš svarbiausių savo veiklos vertybių, skatina jaunus žmones įsitraukti į kuo įvairesnes šios veiklos formas bei primena, kad savanoriu gali tapti tiek jaunas, tiek senas. Anot Š.Frolenko, įgyti naujų žinių, susirasti bendraminčių ir turiningai praleisti laiką – tai savanoriškos veiklos pranašumai, dėl bendro tikslo suburiantys tūkstančius žmonių visame pasaulyje.

Europos krepšinio čempionato savanoriu gali tapti bet kuris motyvuotas asmuo, užpildęs savanorio atrankos anketą. Anketas internete galima rasti adresu www.eurobasket2011.com.

Kiekvienas savanoris, pildydamas anketą, gali pasirinkti tris sritis, kuriose turi daugiausia kompetencijos ir galėtų geriausiai prisidėti prie čempionato organizavimo bei įgyvendinimo.

Pavienėms savanorių grupėms bus keliami reikalavimai mokėti daugiau nei vieną užsienio kalbą, turėti vairuotojo pažymėjimą ir puikiai pažinoti miestą, kuriame savanoriauja. Ypač laukiami žmonės, kurie laisvai kalba čempionate dalyvaujančių šalių kalbomis.

Savanorius atrinks komisija, sudaryta iš miestų savanorių koordinatorių, miesto organizacinės grupės atstovų bei už savo sritis atsakingų organizacinio komiteto narių.

Iš visų užpildžiusių anketą bus atrinkti 2 000 asmenų, norinčių savanoriauti Europos čempionato renginiuose šešiuose Lietuvos miestuose. Kviečiami savanoriauti žmonės bus informuoti iki balandžio 13 d. ir pakviesti į pirmąjį savanorių mokymų etapą balandžio 29 d. Kaune.

Po šių mokymų bus atrinktas reikiamas savanorių skaičius ir su jais bus pasirašytos savanorių sutartys. Savanoriai susipažins su miesto savanorių koordinatoriais, kurie koordinuos jų darbą kiekviename mieste.

Nors čempionatas vyks rudeniop, jau dabar savanoriams yra daug veiklos – vasario viduryje vyks Lietuvos krepšinio federacijos taurės finalo ketverto varžybos, kuriose bus išmėginta savanorių dalyvavimo dideliame sporto renginyje sistema.

2011 metų Europos krepšinio čempionatas rugpjūčio 31 – rugsėjo 18 dienomis vyks šešiuose Lietuvos miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje ir Alytuje. Pirmą kartą Europos istorijoje jame dalyvaus 24 geriausios Senojo žemyno komandos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius