Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Robertas Kuncaitis: būsime agresyvesni nei prancūzai

Prieš penktadienio dvikovą su prancūzais Lietuvos rinktinės trenerio asistentas Robertas Kuncaitis, be abejo, daugiausia kalbėjo apie Tony Parkerį – ryškiausią Prancūzijos krepšinio žvaigždę, savo rankose laikančią kone visas savo komandos žaidimo gijas.
Jonas Valančiūnas ir Robertas Kuncaitis
Jonas Valančiūnas ir Robertas Kuncaitis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

T.Parkerio vedami prancūzai Europos čempionate dar nepatyrė nė vieno pralaimėjimo ir jau užsitikrino vietą ketvirtfinalyje.

Kalbėdamas apie milžiniškas pastangas, kurių reikės stabdant T.Parkerį, R.Kuncaitis pabrėžia – pavojingi visi Prancūzijos rinktinės krepšininkai.

– Treneri, ką akcentuojate prieš šio vakaro rungtynes?

– Ruošiamės žaisti su komanda, kuri dar nepralaimėjo. Turime išlikti budrūs. Jie visose pozicijose yra stiprūs. Kaip mums pavyks įgyvendinti savo pranašumus, parodys žaidimas.

– Kokie mūsų pranašumai?

– Mūsų pranašumas tas, kad jaučiamės alkanesni ir dar matome potencialą, kaip dar galėtume pagerinti savo žaidimą. Jei pavyks sustabdyti jų žaidimą baudos aikštelėje, greitas atakas ir Tony Parkerio prasiveržimus bei neleisime varžovams kartoti metimų, manau, iš aikštelės šiandien išeisime laimingi. Prancūzai jau užsitikrinę vietą ketvirtfinalyje. Tai nereiškia, kad jie žais ne iš visų jėgų. Bet mes dar nesame ketvirtfinalyje, todėl, manau, kovosime agresyviau.

– Kam bus patikėta gynyba prieš Tony Parkerį? Martynas Pocius ir Rimantas Kaukėnas ko gero pagrindiniai pretendentai?

– Manau, ir Mantas Kalnietis. Be abejo, tas, kas ginsis prieš jį, turės įdėti daugiausia jėgų. Tačiau galvojame ir apie pagalbą ginantis. Vis dėlto nieko naujo, manau, neišrasime, ir tiesiog pačiam dengiančiam žaidėjui teks įdėti daug energijos, kad pavyktų pristabdyti T.Parkerį. Jį dengsiantis žaidėjas turės būti pasiruošęs išlįsti iš užtvarų, nes aukštaūgio atėjimas į pagalbą gali būti rizikingas: T.Parkeris gali atmesti kamuolį ir taip leisime varžovui atlikti lengvą metimą.

– Ar Kšyštofas Lavrinovičius jau galės žaisti pilna jėga?

– Kšyštofo nugaros būklė vis gerėja ir gerėja, bet jis dar nesijaučia taip gerai, kad galėtų žaisti pilna jėga.

– Robertas Javtokas mače su serbais buvo susimušęs koją. Nieko rimto?

– Apie Robertą neklauskit. Jei nėra lūžio, tai nieko rimto... (šypsosi).

–  Galbūt prisiminėte rungtynes Izmire, kai atsilikinėdami sugebėjote perlaužti rungtynes?

– Prisiminėme ir tai, ir rungtynes 2007 metais, kai sugebėjome sustabdyti T.Parkerį. Bet dabar tai nauja istorija, o kas buvo praeity – nebesvarbu.

– Be T.Parkerio, kuo dar pavojinga Prancūzijos rinktinė?

– Nenoriu išskirti pavardžių. Visos pavardės, kurios išeina į aikštelę, yra svarbios. Visi gali įmesti, visi žino savo darbą. Kovosime ne prieš T.Parkerį, o prieš Prancūzijos komandą. Tiek to – galbūt T.Parkeris įmes 20 ar daugiau taškų, bet mums reikia sustabdyti ir kitus žaidėjus.

– Kaip jūs paaiškintumėte tai, kad NBA žaidėjų pilna Prancūzijos komanda labai nuoširdžiai dirba gynyboje, nors vyrauja stereotipas, kad NBA žaidėjai nemėgsta gintis?

– Iš tikrųjų šiemet prancūzams galima skirti didelį komplimentą. Jie solidžiai žaidžia tiek gynyboje, tiek puolime. Niekur nesiblaško. Kad NBA žaidėjai, dar nereiškia, kad jie turi prastai žaisti gynyboje. Jie labai susikoncentravę, jie žino, ko atvažiavo. NBA vardas jiems tikrai nemaišo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius