-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos krepšinio žurnalistus sužavėjęs Jonas Valančiūnas: „Nemanau, kad galiu būti lyginamas su Arvydu Saboniu“

Nors Rusija draugiškame mače nustelbė (91:76) Lietuvos krepšinio rinktinę, tačiau rusų žvaigždės po rungtynių sulaukė mažiau dėmesio nei jaunasis Jonas Valančiūnas. Rusų žurnalistai 19-metį išrinko naudingiausiu mačo krepšininku ir užvertė klausimais.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas į rusų krepšį įmetė 14 taškų ir atkovojo 7 kamuolius. / 15min.lt nuotr.

Pats J.Valančiūnas, per 18 minučių pelnęs 14 taškų ir atkovojęs 7 kamuolius, liko ištikimas sau. Giriamas dėl sėkmingos kovos su kur kas tituluotiškesniais Rusijos krepšininkais, aukštaūgiais lietuvis kuklinosi – nesureikšmino savo žaidimo ir teigė, jog rinktinė dar turi išlieti daug prakaito treniruotėse, kad žaistų taip, kaip nori.

„Sveikinimai Rusijos rinktinei – varžovai žaidė tikrai gerai. Mūsų žaidimas? Padarėme daugybę klaidų, suteikėme varžovams antrų šansų, leisdami atkovoti kamuolių po mūsų krepšiu. Jie tuo pasinaudojo ir pelnė nemažai lengvų taškų. Turime atlikti dar daug darbo – „išgyvendinti“ klaidas iš mūsų žaidimo“, – kalbėjo J.Valančiūnas.

– Matėme, kaip dominavai jaunių varžybose, atstovaudamas Vilniaus „Lietuvos rytui“ grūmeisi ir Eurolygoje, tačiau šiose rungtynėse teko žaisti prieš NBA krepšininką Timofėjų Mozgovą. Ar tai kažkuo skyrėsi? – spaudos konferencijoje žurnalistai paklausė J.Valančiūno.

– Žinoma, tai juk aukščiausias lygis – vyrų rinktinė. Prieš T.Mozgovą buvo tikrai labai sunku žaisti.

– Kaip manai, ką tau reikia dar patobulinti, kad sėkmingai žaistum šiame lygyje?

– Man labiausiai trūksta jėgos. Turiu tapti fiziškai stipresniu.

– Eini Arvydo Sabonio pėdomis – žaidi ir už jaunių, ir už vyrų rinktinę. Nebijai, kad krūviai, kurie tau tenka, tau bus per dideli?

– Nemanau, kad galiu būti lyginamas su Saboniu. Jis yra vienas geriausių Lietuvos krepšininkų, o aš jo lygio dar tikrai nepasiekiau. Dėl krūvio? Nežinau, bet žaisti daug rungtynių nebijau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius