-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos žiniasklaida Dirką Nowitzkį lygino su Chucku Norrisu ir piktinosi lietuviams jį mušti leidusiais teisėjais

Lietuvos krepšinio rinktinė sužlugdė Dirko Nowitzkio olimpinę svajonę. Europos čempionato šeimininkų pergalė (84:75) paskutinėse E grupės rungtynėse sekmadienį išsiuntė ryškiausią pirmenybių žvaigždę ir Vokietijos rinktinę namo, o šis faktas neliko nepastebėtas užsienio žiniasklaidoje. Ypač kategoriškai nusiteikę buvo rusai, kurie dėl vokiečių nesėkmės kaltino neva šeimininkams pataikaujančius teisėjus.
Rungtynių akimirka
Teisėjai prieš D.Nowitzkį lietuviams skyrė 11 pražangų, tačiau rusų žiniasklaidos nuomone, jų buvo ženkliai daugiau. / FIBA nuotr.

„Didžiausia gyvenimo neteisybė, jog Maestro (Dirką Nowitzkį, – red. past.) numušė ne baltų šauliai. Flagmaną, o kartu ir visą vokiečių eskadrilę, nuleido arbitrai“, – rašo Vilniuje „Eurobasket“ kovas stebintis championat.com žurnalistas Jevgenijus Nikolajevas.

„Jų ciniška šlykštynė į akis krito ne iškarto. Tačiau išanalizavus dviprasmiškus epizodus, teisėjų  šališkumas tapo lengvai pastebimas. Nežinau, ar teisėjus slėgė tūkstančių sirgalių triukšmas, ar šeimininkams nuolaidžiavo patys arbitrai, bet jų pataikavimas buvo aiškiai juntamas“, – tęsė žurnalistas.

Jo teigimu, skaudžiausia buvo žiūrėti į D.Nowitzkį. Vokiečių lyderis kovėsi lyg Chuckas Norrisas, sugėręs nesuskaičiuojamą gausybę lietuvių smūgių, tačiau jo pasiaukojimas taip ir liko nepastebėtas.

„Labai nenoriu, kad tai būtų paskutinės D.Nowitzkio rungtynės Vokietijos rinktinėje. Žmogus, vienoje sporto šakoje įkūnijantis visą vokiečių naciją, turėtų pasitraukti pasiekęs šlovės zenitą. Arba bent jausdamas, kad išspaudė iš savęs viską iki galo, kad išbandė visus įmanomus būdus pergalei pasiekti. Tegul blondino gulbės giesme būtų tapę ne žemyno ar pasaulio pirmenybių medaliai, o tik banalus išėjimas į atkrintamąsias varžybas“, – apgailestauja J.Nikolajevas.

15min.lt primena, kad čempionate kol kas nepralaiminti Rusija yra viena iš dviejų pretendenčių tapti šeimininkės Lietuvos varžove ketvirtfinalyje. Rusai pirmadienį kovos dėl pirmos F grupės vietos su Makedonija, o nesėkmės atveju ketvirtfinalyje žaistų būtent su Lietuva.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius