-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šarūnas Jasikevičius: „Įsikūrėme Panevėžyje, kaip sakant, lietuviškai“

Lietuvos rinktinės krepšininkai antradienio rytą leido skirtingai. Trys komandos nariai – Šarūnas Jasikevičius, Martynas Pocius ir Rimantas Kaukėnas – individualiai treniravosi „Aukštaitijos sporto centro“ bazėje. Įžaidėjas Š.Jasikevičius vėl neapsiėjo be kandžių replikų žiniasklaidos atstovams ir juokavo, kad į treniruotę neatvykę krepšininkai prie sodybos galbūt kuria laužus ir stato palapines.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Tomo Tumalovičiaus nuotr.

„Mes viskuo patenkinti, o jeigu kažkuo ir nepatenkinti, to jums tikrai nesakysime, – tikino Š.Jasikevičius. – Turime lovą, televizorių, sąlygos visur vienodos. Tik atsidarius langą lietuviškas kvapas ateina. Daug nepakvėpuosi. Įsikūrėme Panevėžyje, kaip sakant, lietuviškai. Namuose žaidžiame. Duok Dieve, kad tik pasisektų.

– Kaip komanda nusiteikusi Europos čempionato startui? – paklausėme Š.Jasikevičiaus.

– Šiandien nusiteikti dar nereikia. Nusiteikti reikės rytoj.

– Į treniruotę atvyko tik trys žaidėjai. Ji buvo neprivaloma?

– Neprivaloma. Aš nenorėjau likti sodyboje. Nelabai ten yra ką veikti. Norėjau prasiblaškyti. O kiti gal prie upės nuėjo. Nežinau ką jie ten daro, gal laužus kuria, gal palapines stato (šypsojosi).

– Atvažiavo tik darbščiausi?

– Visi dirba, visi stengiasi. Bet kai jus (žurnalistus, – red. past.) į treniruotę įleidžia, tai po to tenka į tokius klausimus atsakinėti.

– Ar netrukdo tokie renginiai kaip TV3 sezono atidarymas ruoštis artėjančiam startui?

– Reikia atiduoti duoklę žmonėms. Jie labai užsivedę. Tokie renginiai kartais išmuša iš vėžių, bet aš juose matau daugiau pozityvių dalykų. Mes jaučiame, kaip žmonėms to reikia. Juk netenka ten būti tris valandas.

– Kodėl pirmosios čempionato rungtynės dažniausiai būna tokios sunkios?

– Viskas nauja. Ir nervai, ir pralošti nesinori. Jos visada yra specifinės ir lengvos nebūna. Reikia susikaupti, kad rezultatas būtų pozityvus.

– Ar jau nagrinėjote britų žaidimą?

– Minimaliai tik nagrinėjome. Europos čempionate lengvų komandų nebūna. Jie turi įžaidėjų, kurie gali tempti komandą. Jie atletiški, žaidžia amerikietiško stiliaus krepšinį. Labai gerai sudėliotos jų rolės. Dar turėsime šiandien susirinkimą ir treniruotę, rytoj susirinkimą ir treniruotę. Laiko dar yra.

– Kaip dabar, paskutinę dieną prieš čempionatą, įvertintumėte draugiškų rungtynių maratoną?

– Jei mes kas antrą dieną būtume žaidę su Latvija, būtų viskas atrodę labai gražiai. Žaidėme su favoritais, gal ir nekas gavosi, bet dirbome normaliai. Dabar pasiruošimo ciklas liko už nugaros. Turime gerus žaidėjus. Treneris per metus tikrai nesuprastėjo, nors jeigu pralošim, jis jums bus turbūt suprastėjęs. Būtų buvę malonu vieneriomis rungtynėmis daugiau išlošti, bet žaidėme su geromis komandomis ir pasitikrinome savo jėgas. Galima buvo linksmiau į čempionatą ateiti, bet galbūt bus linksma po čempionato.

– Ispanijos rinktinė neslepia milžiniško pasitikėjimo savo jėgomis. Tuo pačiu Lietuvos rinktinė pasigirti negali?

– Jeigu aš būčiau Ispanijos rinktinėje, ir aš pasitikėčiau. Jie viską laimi, kartu žaidžia šešerius metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius