Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šarūnas Jasikevičius: ispanams tokios rungtynės – tik prasibėgiojimas

Lietuvos krepšinio rinktinė pergalingu akcentu pažymėjo naujosios „Žalgirio“ arenos atidarymą. Tai buvo tik antroji lietuvių pergalė draugiškų rungtynių cikle, tačiau pergalė – prieš Europos čempionus ispanus. Labiausiai patyrusio rinktinės krepšininko Šarūno Jasikevičiaus nuomone, rungtynės su tokia galinga varžove, parodo tikrąją mūsų komandos padėtį, tikrąjį pajėgumą ir galimybes.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Š.Jasikevičius mače su ispanais žaidė 19 minučių ir pelnė 9 taškus, o Lietuvos rinktinė pergalę šventė rezultatu 88:76. Krepšininkas viliasi, kad laimėjimas taps stimulu eiti į priekį, suteiks dar daugiau pasitikėjimo, noro dirbti.

„Šioms rungtynėms labai gerai nusiteikėme ir manau, žaidėme tikrai solidžiau. Nedarėme tų kvailų klaidų, kurios būtų leidę ispanams pelnyti lengvus taškus. Ši pergalė mums reiškia daugiau nei ispanams. Aš įsivaizduoju kaip jie jau laukia čempionato pradžios. Jie susižaidę, išlaikę savo branduolį, žino kur, kada ir ką veikti su kamuoliu. Tokios rungtynėms jiems – tik prasibėgiojimas“, – įsitikinęs įžaidėjas.

Jo manymu, rinktinei keliami tikslai nėra neįgyvendinami ir šio vakaro susitikimas tai įrodė.

„Kažką čempionate galime pasiekti. Turime šansų ir į penketuką papulti, ar medalį kokį pasiimti. Einame į priekį, einame. Tik mano nuomone, dar per lėtai. Bet turime laiko. Žaidžiant su ispanais pamatai savo realią padėtį, o šiandien prie tokios nuostabios publikos mes parodėme, kad galime kautis“, – žiniasklaidos atstovams kalbėjo Š.Jasikevičius.

Trečiojo kėlinio viduryje Lietuvos ekipa papuolė į duobę ir priešininkai ėmė tirpdyti skirtumą. Visgi Š.Jasikevičius teigė, kad žaidžiant su tokia ekipa kaip Ispanija, svarbiausia nugalėti.

„Žaidėme su tituluota komanda, neaplošime jų 40-čia taškų. Gerai, kad iš viso laimėjome. Jie šiandien irgi buvo geri, o ant popieriaus – dar geresni. Kaip jau sakiau, reikia kentėti ir šiandien mes iškentėjome, – sakė rinktinės narys. – Gerai, kad mes juos pagavome nuo pat mačo pradžios taip, kaip jie mus pagavo Madride. Jie vijosi, bet mes atsilaikėme. Pirmųjų dviejų kėlinių žaidimas tikrai buvo malonus.“

Š.Jasikevičius gimė ir augo Kaune, tad jis negailėjo nuoširdžiausių komplimentų naujajai arenai: „Kai užaugi Lietuvoje, kur sporto mokyklose 15 tėvelių susirenka – pamatyti 15 tūkstančių žiūrovų Kaune yra nepakartojamas jausmas. Niekada netikėjau, kad Kaunas turės tokią areną. Tai yra fantastika.“

Š.Jasikevičius apie traumuotus Robertą Javtoką ir Darių Songailą kalbėti nenorėjo. „Iš pirmo žvilgsnio... Ne, bijau kažką sakyti, dar apsijuoksiu“, – apsigalvojęs tarė krepšininkas.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius