Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Saulius Štombergas: pergalės yra didžiausia Lietuvos krepšinio reklama

Europos krepšinio čempionato proga kalbinome tituluočiausią Lietuvos krepšininką Saulių Štombergą.
Saulius Štombergas
Saulius Štombergas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Esate tituluočiausias Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės žaidėjas nuo nepriklausomybės atkūrimo. Kartu su Gintaru Einikiu rinktinėje laimėjote po 4 medalius ir tik jūs vienintelis laimėjote visų trijų spalvų medalius. Ar smagu prisiminti tas pergales? Kur jūsų paslaptis?

Džiaugiuosi, kad turėjau galimybę rinktinėje praleisti nemažai laiko ir kad pavyko pasiekti gerų rezultatų – vasaros nebuvo šiaip „parduotos“.

Medalių paslaptis – gera komanda. Stropiai dirbdavome ir pasiekdavome savo tikslą. Kita priežastis – kartu rungtyniavome ilgą laiką, sudėtis kisdavo nežymiai, todėl puikiai vienas kitą pažinojome ir žaisti buvo lengva. Žinoma, negalima pamiršti ir atmosferos rinktinėje.

Skaičiuojant statistiškai, nuo 1992 metų net 83 proc. į rinktinę patekusių krepšininkų anksčiau ar vėliau iškovoja medalius. Kaip vertinate šį skaičių?

Jeigu statistika rodo, reiškia ji nemeluoja. Tai įrodo, kad mūsų krepšinis – labai stiprus. Jau daugybę metų iškovojame medalius, o jei nepavyksta – vis tiek užimame aukštas vietas. Mes visada turime jaunų talentingų žaidėjų, kurie papildo rinktinę, o lygis per daug nekrenta.

Esame palyginti maža tauta. Taigi koks mūsų pergalių receptas?

Krepšinis mūsų šalyje yra numeris vienas. Nors ir esame maža tauta, mums nereikia krepšinio reklamuoti ar skatinti vaikus, kaip galbūt kitose šalyse. Pas mus vaikai patys nori žaisti krepšinį, nes pergalės yra didžiausia reklama. O tai ir yra pagrindas ateities pergalėms.

Dažnai laimint medalius, atsiranda kita problema – galbūt jau esame išlepinti tų pergalių?

Nemanau. Kiekvienais metais sirgaliai tikisi vis aukštesnių ir aukštesnių apdovanojimų, o krepšininkus tai stumia į priekį. Tokia jau favoritų lemtis – visada kovoti tik dėl medalių. Jeigu jų neiškovojame, tai būna savotiškas siurprizas.

Jūsų nuomone, šiemet medalių rinktinės kolekcijoje padaugės?

Aš labai tikiuosi! Pažiūrėjus į sudėtį, taip ir turėtų būti. Atvažiavo visi stipriausi žaidėjai, niekas neatsisakė. Dabar visi tikisi gerų rezultatų.

Kaip tituluočiausias rinktinės krepšininkas turbūt turite ir patarimų šių metų komandai?

Viskas ateina po truputį. Jokios pergalės ir mums greitai nepasidavė. Kartais vienu tašku pralaimi, kitąkart vienu laimi – čia yra ir sėkmės faktorius. Manau, kad rinktinei šiemet prireiks ir sėkmės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius