-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šeštadienio rinktinės 12-tuką paskelbęs Kęstutis Kemzūra: čempionatas jau prasidėjo

Lietuvos krepšinio rinktinės treneris Kęstutis Kemzūra žiniasklaidos atstovus perspėjo – galutinį dvyliktuką mače su Čekija paskelbs tik po vakarinės treniruotės. „Nenoriu rizikuoti, kad vėliau netektų savo sprendimo keisti“, – tikino strategas vėliau pranešęs, kad į aikštelę šeštadienį neišbėgs Mantas Kalnietis, Rimantas Kaukėnas, Robertas Javtokas ir broliai Kšyštofas bei Darjušas Lavrinovičius.
Kęstutis Kemzūra paskelbė, kas praleis mačą su Čekija
Kęstutis Kemzūra paskelbė, kas praleis mačą su Čekija / A.Venskaus nuotr.

Pirmajame mače nežaidę Šarūnas Jasikevičius, Martynas Gecevičius, Paulius Jankūnas, Jonas Valančiūnas ir Marijonas Petravičius pasirodys rungtynėse su Čekijos krepšinio rinktine.

„Rungtynėse su Čekija toliau spręsime savo problemas. Svarbu, kaip atrodys krepšininkai, kurie nerungtyniavo su čekais. Toliau stiprinsime puolimo derinius, atlikimą. Kiekvienoje treniruotėje norime tapti geresniais. Stengsimės mažinti klaidų skaičių, stiprinti kovą dėl atšokusiu kamuolių. Nemanau, kad mes kažką visiškai klaidingai darome – mums tik reikia daugiau laiko“, – akcentavo K.Kemzūra.

– Treneri, nurimus emocijoms įvertinkite pirmąją repeticiją. Ar galvojote, kad bus geriau, ar įsivaizdavote, jog bus blogesnis vaizdas? – paklausėme K.Kemzūros.

– Manau rezultatas nėra pats blogiausias, nes žaidėme su pajėgia komanda. Norėjosi mažiau klaidų, mums pritrūko gerų sprendimų, susidarydavome progas mesti į krepšį ar atiduoti gerą perdavimą, bet klydome, neužbaigdavome protingai atakų. Norėjosi, kad kai kurie deriniai geriau dirbtų.

Su vyrais peržiūrėjome rungtynių vaizdo įrašą ir įstrigo keletas momentų. Pavyzdžiui, vien J.Lakovičius pataikė du tritaškius – pirmojo ir trečiojo kėlinuko pabaigose. Tai mums kainavo šešis taškus, o pralaimėjome dviem.

Turime daug taisytinų dalykų, norėjosi, kad kai kurie deriniai dirbtų. Tikėjausi, kad ir gynyboje bus geriau. Bet šiaip, kaip pirmoms rungtynėms – normaliai.

– Įžaidėjo pozicijoje išbandėte Mantą Kalnietį ir Tomą Delininkaitį. Kaip įvertinote šios grandies pasirodymą?

– Tomui buvo silpnesnės rungtynės, Mantas geriau pradėjo. Ne visais momentais buvau patenkintas, bet ir kitos grandys turėjo problemų. Tam turime laiko ir dirbsime.

– Tris žaidėjus, kurie atsisveikins su rinktine paskelbsite po mačo su Čekija ar lauksite sekmadienio?

– Gera mintis, bet vyrams reikės pranešti jau šeštadienį. Iškart po rungtynių pranešiu tą trejetuką.

– Minėjote, kad pirmosios rungtynės nepriminė draugiško mačo. Iš tiesų jaučiatės taip, tarsi čempionatas jau prasidėjo?

– Jausmas tikrai toks ir jis malonus. Kova jau prasidėjo. Norisi visada laimėti, bet reikia mokėti susikoncentruoti.  Žiūrovai, kad ir kaip jie mus palaikytų, už mus nelaimės. Turime suprasti, kad laimėti turime patys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius