-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sirgalių elgesį per krepšinio čempionatą Vilniaus policija kontroliuos galingomis vaizdo kameromis

Vilniaus policijos pareigūnai ketvirtadienį išbandė turimą vaizdo techniką, kuria sostinėje vykstant Europos vyrų krepšinio čempionato kovoms bus kontroliuojami sirgaliai. Pareigūnai teigia, kad turimos technikos galimybės yra labai plačios, tad problemų keliantys aistruoliai bendravimo su pareigūnais tikrai neišvengs.
Vilniaus policija išbandė galingą vaizdo techniką
Vilniaus policija išbandė galingą vaizdo techniką / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vilniaus apskrities VPK viršininko pavaduotojas Sigitas Mecelica teigia, kad sostinės policijos pasiruošimą artėjančiam krepšinio čempionatui šiek tiek apsunkina nežinia dėl to, kokios komandos susigrums „Siemens“ arenoje.

„Situaciją apsunkina tai, kad neaišku, kokie sirgaliai rinksis Vilniuje. Todėl numatėme maksimalias pajėgas ir priemones, paruošėme rezervą“, - teigia S.Mecelica.

Pasak pareigūno, viena iš priemonių, į kurią policija deda daug vilčių užtikrinant saugumą „Siemens“ arenoje ir aplink ją – galingos vaizdo kameros. Kaip tik jas ketvirtadienį pareigūnai ir išbandė.

Vaizdo kameros bus valdomos iš specialaus policijos autobuso, dislokuoto greta „Siemens“ arenos. Šiame autobuse kartu darbuosis policijos, saugos tarnybų, ugniagesių, medikų atstovai. Vaizdas į ekranus autobuse pateks iš policijos kamerų, išdėstytų greta „Siemens“ arenos, taip pat iš arenos vaizdo kamerų ir iš vaizdo kamerų, esančių ant prekybos centro „Ozas“.

Išbandę kamerų priartinimo galimybes, pareigūnai liko patenkinti. Net ir kitame apžvelgiamos teritorijos gale esančių automobilių numeriai yra aiškiai įžvelgiami.

„Identifikuoti asmenims problemų neturėtų kilti“, - teigia pareigūnai.

Vaizdą į savo monitorius specialiame autobuse dirbantys pareigūnai gaus ne tik iš kamerų esančių išorėje, bet ir iš „Siemens“ arenos viduje esančių kamerų.

Susipažinti su vaizdo kamerų galimybėmis galite peržiūrėję vaizdo medžiagą, esančią teksto apačioje.

„Turime labai dideles galimybes kontroliuoti sirgalių elgesį. Taikysime tokį principą: jei įsisiautėjusių aistruolių elgesys nekels pavojaus kitų asmenų sveikatai ir gyvybei, mes juos įspėsime, tačiau iš karto sulaikomi jie nebus. Arenoje dirbs neuniformuoti kriminalinės policijos pareigūnai, iš kurių gausime informacijos, kur yra problemų kėlę asmenys. Jie bus sulaikyti išeinant iš arenos. Tad atsakomybės už pažeidimus išvengti nepavyks. Vaizdo kameros mums teiks visą įrodomąją medžiagą. Turėsime ir vaizdo medžiagą ir nuotraukas“, - teigia S.Mecelica.

Tuo pačiu principu sirgalių elgesys bus kontroliuojamas ir teritorijoje greta „Siemens“ arenos.

Pareigūnai turės ryšį su visomis reikalingomis duomenų bazėmis, visai greta dirbs ir vertėjai, jei policijai tektų bendrauti su užsieniečiais.

VIDEO: Vilniaus policija išbandė krepšinio čempionatui skirtas galingas vaizdo kameras

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius