Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Svarbią prancūzų pergalę apkartino vieno iš lyderių trauma, jis nežais ir su Lietuva

„Susitikimo pabaiga mums susiklostė tragiškai. Vos neišleidome pergalės ir praradome vieną iš lyderių Mickaelį Gelabale. Jis susižeidė čiurną ir greičiausiai praleis likusias dvi rungtynes E grupėje“, – po sunkios pergalės prieš Turkiją spaudos konferencijoje teigė prancūzų vyriausiasis treneris Vincentas Collet.
Mickaelis Gelabale (su kamuoliu) susižeidė mačo pabaigoje.
Mickaelis Gelabale (su kamuoliu) susižeidė mačo pabaigoje. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Išsamią Prancūzijos ir Turkijos rinkitnių mačo statistiką rasite čia. Čempionato tvarkaraštis, lentelės, rezultatyviausi žaidėjai ir kita statistika – specilioje rubrikoje 15min.lt/eurobasket2011.

Jo auklėtiniai ketvirtajame kėlinyje pirmavo net 15 taškų skirtumu (59:44), tačiau iššvaistė beveik visą persvarą (65:64) ir turėjo gerokai pasinervinti, kad pergalių seriją pratęstų iki šešių iš eilės.

„Žengėme didelį žingsnį link ketvirtfinalio. Dar ne viskas baigta, tačiau šis taškas buvo labai svarbus. Manau, abi ekipos buvo pavargusios. Mes prieš dvi dienas turėjome sunkias rungtynes su Serbija, o Turkija – su Ispanija. Trečiajame kėlinyje sužaidėme puikią atkarpą, po kurios susikrovėme solidžią persvarą. Deja, šiek tiek atsipalaidavome ir turkai tuo pasinaudojo. Buvau tikrai išsigandęs, nes nepataikėme laisvi šešis ar septynis kartus iš eilės. Turkai mus užspaudė, tačiau, laimei, pavyko išsaugoti pranašumą“, – apie rungtynes kalbėjo V.Collet.

Prancūzai E grupėje kitas varžybas dabar žais su Lietuvos rinktine. Florento Pietruso teigimu, dvikova su šeimininkais bus itin sudėtinga. „Esame laimingi nugalėję turkus, tačiau turime tai pamiršti ir pradėti ruoštis mačui su Lietuva. Penktadienį mūsų laukia labai sunki dvikova“, – teigė F.Pietrusas.

Tačiau, anot V.Collet, šiame mače prancūzams teks remtis be M.Gelabale, kuris yra penktas pagal rezultatyvumą (9,3 tšk.) prancūzų gretose.

Tuo tarpu turkai liejo apmaudą dėl neišnaudotos galimybės mačo pabaigoje išplėšti dramatišką pergalę. „Neturiu, ką pasakyti. Turėjome šansą – kamuolį savo rankose, tačiau suklydome. Nesugebėjome išsimesti kamuolio iš užribio – tai didelė visos komandos klaida. Esame gera komanda ir tą dar kartą įrodėme šiandien. Reikia gintis visas rungtynes taip, kaip mačo pabaigoje. Turnyras dar nesibaigė, liko dar dvi rungtynės ir viskas gali pasikeisti. Mums trūksta stabilumo“, – dėstė turkų lyderis Hidayetas Turkoglu.

Jam pritarė vyriausiasis turkų treneris Orhunas Ene. „Žaidėme banguotai. Padarėme smulkių klaidų. Esame gera komanda, tačiau trečiajame kėlinyje įkritome į duobę. Turime žaisti geriau, nei tą atkarpą. E grupėje dabar mūsų laukia tikrai sudėtinga užduotis. Jau žaidėme su dviem didžiomis ekipomis – Lietuva ir Ispanija, o mūsų dar laukia Serbija ir Vokietija. Tačiau padarysime viską, kad patektume į kitą etapą“, – ryžto neprarado O.Ene.

Turkai kitas E grupės rungtynes žais taip pat penktadienį prieš Vokietiją.

E grupė
V. Komanda R. P. Pr. Tašk. sant.
1. Prancūzija 3 3 0 +16
2. Ispanija 3 2 1 +13
3. Serbija 2 1 1 +10
4. Lietuva 2 1 1 -5
5. Turkija 3 1 2 -3
6. Vokietija 3 0 3 -31

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius