Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teisėsaugininkai tariasi, kaip pažaboti Europo krepšinio čempionato bilietų perpardavinėtojus

Teisėsaugos institucijos tariasi, kaip užkirsti kelią galimam piktnaudžiavimui prekiaujant bilietais į Europos vyrų krepšinio čempionato rungtynes. Pasak teisėsaugininkų, dėl kai kurių galimų sukčiavimo atvejų jau vyksta ikiteisminiai tyrimai.
Internetiniuose skelbimų portaluose netrūksta pasiūlymų pirkti ir parduoti „Eurobasket 2011“ bilietus.
Internetiniuose skelbimų portaluose netrūksta pasiūlymų pirkti ir parduoti „Eurobasket 2011“ bilietus. / 15min.lt

Vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis ketvirtadienį po susitikimo su teisėsaugininkais surengtoje spaudos konferencijoje teigė kreipęsis į Lietuvos krepšinio federaciją klausdamas, kaip ir kiek bilietų išplatinta iki oficialios jų pardavimo pradžios, bet esą atsakymu liko nepatenkintas.

Anot jo, Krepšinio federacija turėtų „padaryti procesą skaidrų“ ir pateikti duomenis viešai.

„Atsakymu aš nepatenkintas, nes jie pakankamai nekonkretūs. Bet tai yra Lietuvos krepšinio federacijos ir FIBA Europe kompetencija, tai yra jų sąžinės reikalas. Mano patarimas būtų – kiek galima skaidriau ir aiškiau nušviesti Lietuvos žmonėms, kaip tie bilietai buvo išplatinti, kiek bilietų išplatinta iki oficialaus pardavimo, kokius plotus kokioms organizacijoms, konkrečius skaičius surašyti“, – kalbėjo ministras.

„Labai didelė tikimybė, kad būtent iš tų bilietų, iš tų organizacijų nupirkti bilietai, kaip parodė ir Pasaulio krepšinio čempionato patirtis Turkijoje, pasirodys anksčiau ar vėl juodojoje rinkoje, todėl mums reikia žinoti, kas ir kiek gavo“, – tvirtino jis.

R.Palaitis ketvirtadienį šiuo klausimu bendravo su policijos generaliniu komisaru Sauliumi Skverneliu ir Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) direktoriumi Vitalijumi Gailiumi. Anot ministro, šios institucijos dar ketina surengti pasitarimą, kuriame dalyvaus ir Vartotojų teisių gynimo tarnybos atstovai.

„Stengsimės visomis priemonėmis, kad Lietuva neįgytų blogos šlovės kaip spekuliantų krepšinio bilietais šalis“, – tikino ministras.

Generalinis komisaras S.Skvernelis teigė, kad policijos misija yra užkirsti kelią bilietams atsirasti juodojoje rinkoje, o jiems atsiradus, išaiškinti pažeidėjus ir juos nubausti.

„Viena veiklos sritis – nelegalių perpardavinėtojų užkardymas ir išaiškinimas, antras (...) iššūkis susijęs su sukčiavimu – bandymas pasiūlyti įsigyti suklastotus bilietus ar nesančius įvairiomis formomis, kas susiję ir su prekyba elektroninėje erdvėje“, – dėstė jis.

S.Skvernelio žodžiais, jau pasirodė „pirmosios kregždės“ – esą vyksta su galimu piktnaudžiavimu susiję ikiteisminiai tyrimai, tačiau detaliau to nekomentavo.

„Tie dalykai stebimi, kadangi jau buvo faktai fiksuoti, ir yra pradėti ikiteisminiai tyrimai“, – kalbėjo jis.

„Tyrimai pradėti dėl generalinio komisaro paminėtų sukčiavimų, o sukčiavimas yra grėsmingiausia sritis, kadangi žinome lietuvių pasiryžimą grįžti iš užsienio valstybių pirkti bet kokia kaina bilietų, ir nelabai įsijungia savisaugos instinktai – perka suklastotą bilietą, elektroninėje erdvėje paskelbtą, mistinį bilietą“, – pridūrė FNTT vadas V.Gailius.

Jis teigė, kad už piktnaudžiavimą galėtų būti taikoma ir administracinė, ir baudžiamoji atsakomybė.

„Ūkinė, komercinė veikla yra administracinė atsakomybė iki tam tikros ribos, kitas etapas – nuo 500 MGL – baudžiamosios atsakomybės klausimas prasideda, bet tai yra įrodinėjimų dalykas“, – kalbėjo V.Gailius.

Bilietų į rudenį Lietuvos vyksiančio Europos krepšinio čempionato rungtynes, kuriose žais lietuviai, nebeliko jau pirmąją jų pardavimo dieną.

Kovo 14-ąją bilietai į rudenį Lietuvoje vyksiantį krepšinio čempionatą pradėti pardavinėti už narystę „Eurobasket 2011 Fan Club“ sumokėjusiems krepšinio aistruoliams. Ši narystė suteikė pirmenybę įsigyti bilietus į varžybas, tačiau ne visi klubo nariai gavo bilietus.

Nebelikus bilietų į rungtynes, kuriose žais lietuvių rinktinė, internete pasirodė skelbimai su pasiūlymais pirkti bilietus, o jų kaina – net iki 2000 litų.

Europos vyrų krepšinio čempionatas Lietuvoje vyks rugpjūčio 31-rugsėjo 18 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius