-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tyrimas: tikslios Europos vyrų krepšinio čempionato datos nežino 68 proc. lietuvių

Lietuvos marketingo asociacija (LiMA), siekdama įvertinti „EuroBasket 2011“ komunikacijos efektyvumą, inicijavo apklausą.
Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treniruotė.
Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treniruotė. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Rinkos tyrimų bendrovės „GfK Custom Research Baltic“ liepos 20–22 dienomis atliktos interneto apklausos duomenys parodė, jog didelei daliai lietuvių neužtenka informacijos apie artėjantį Europos vyrų krepšinio čempionatą – dauguma nežino tikslios čempionato pradžios datos.

„Apklausa parodė, kad tik dešimtadalis respondentų mano, kad informacijos apie „EuroBasket 2011“ jiems labai trūksta, – teigia „GfK CR Baltic“ Lietuvos padalinio vadovas Andrius Norkevičius. – Didžioji dalis apklaustųjų mano, kad informacijos jiems pakanka ir čempionato komunikaciją vertina teigiamai: 43 proc. apklaustųjų atsakė, jog informacijos jiems visiškai pakanka ir dar trečdalis, jog pakanka. Tačiau tikslią datą, kada prasideda čempionatas, įvardijo tik vos daugiau nei trečdalis jų – 36 proc. Taip pat buvo tik trečdalis (31 proc.) manančių, kad turi pakankamai informacijos apie „EuroBasket 2011“, sugebėjo įvardyti teisingą čempionate dalyvaujančių komandų skaičių ir tik pusė (51 proc.) – miestus, kuriuose vyks varžybos. Iš viso net 68 proc. apklaustųjų negalėjo tiksliai įvardyti datos, kada Lietuvoje prasidės Europos vyrų krepšinio čempionatas“, – pasakojo A.Norkevičius. 

71 proc. tų, kuriems trūksta informacijos, pasigenda informacijos apie varžybų datas, tvarkaraščius, 70 proc. – apie dalyvausiančias komandas, 35 proc. – apie bilietus. Informacijos apie varžybų datas labiausiai trūksta didžiųjų Lietuvos miestų – Vilniaus ir Kauno – gyventojams. 66 proc. respondentų teigė galintys išvardinti, kuriuose Lietuvos miestuose vyks „EuroBasket 2011“, nors teisingai visus 6 miestus nurodė mažiau nei pusė – 49 proc. teigusiųjų.

Miestą, kuriame Lietuvos rinktinė žais pirmojo etapo varžybas, teisingai nurodė 61 proc. teigusių, kad žino miestus, kuriuose vyks čempionato varžybos. Komandą, su kuria Lietuva žais pirmąsias rungtynes, teisingai įvardijo 60 proc. manančių, kad žino, kokios komandos pateko į tą patį pogrupį kaip ir Lietuva.

Komandas, patekusias į tą patį pogrupį kaip ir Lietuva mano žiną vos 25 proc. apklaustųjų. 39 proc. jų paprašyti šias komandas įvardyti negalėjo to padaryti teisingai.

Lietuvos gyventojų apklausoje internete dalyvavo 1277 Lietuvos gyventojai, kurių amžius – nuo 18 iki 75 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius