Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus „Siemens“ arena ir toliau lieka „EuroBasket 2011“ sirgalių namais

Šiandien, trečiadienį, Europos krepšinio čempionatui persikėlus į Kauno areną, Vilniaus „Siemens“ arena ir toliau išlieka visų Lietuvos krepšinio rinktinės sirgalių namais. Arenoje bus rodomos tiesioginės Lietuvos komandos kovų transliacijos didžiausiame ekrane mieste.
„Siemens“ arena
„Siemens“ arena / Organizatoriū nuotr.

Ekrane, kurio dydis net 20x10 metrų, jau šiandien 21 val. bus galima stebėti ketvirtfinalio rungtynes tarp Lietuvos ir Makedonijos rinktinių. Priklausomai nuo susiklosčiusios situacijos, tiesiogiai iš Kauno bus transliuojamos ir kitos Lietuvos krepšinio rinktinės kovos.

„Jei Lietuvos rinktinė laimės šiandienos varžybas, penktadienį rodysime pusfinalio kovas. Jei pergalę iškovos ir pusfinalyje, rodysime ir finalą arba rungtynes dėl trečios vietos. Blogiausiu atveju, jei neiškovotume pergalės, ketvirtadienį rodysime rungtynes dėl 5 vietos“, – teigia „Siemens“ arenos generalinio direktoriaus pavaduotojas Juras Vėželis.

Nors visi trokštame pergalių, 5–6 vietos taip pat labai svarbios, kadangi ir jas užėmusios komandos laimi kelialapius į Londono Olimpinių žaidynių atrankos etapą. Kelialapius į Londono Olimpines žaidynes iš karto gaus 1–2 vietas „EuroBasket 2011“ čempionate iškovojusios rinktinės.

Krepšinio sirgalių namais Vilniaus „Siemens“ arena virto dar pirmame „EuroBasket 2011“ etape, kai milžiniškame ekrane buvo tiesiogiai transliuojamos Lietuvos rinktinės rungtynės iš Panevėžio. Į varžybas su Didžiąja Britanija, Lenkija ir Turkija susirinkdavo per 5 tūkst. tautine atributika pasidabinusių krepšinio sirgalių. Na, o rungtynių tarp Lietuvos ir Ispanijos transliacija viršijo visus rekordus – jų stebėti susirinko beveik 8 tūkst. sirgalių, t.y. gerokai daugiau nei jų buvo Panevėžio arenoje. Panevėžyje Lietuvos krepšinio rinktinę palaikė apie 6 500 krepšinio aistruolių.

„Smagiausia, jog pas mus arenoje krepšinio sirgaliai sukuria ne prastesnę, o gal net ir geresnę atmosferą nei tie, kurie varžybas stebi gyvai. „Siemens“ arenoje per tiesiogines transliacijas, kurios buvo puiki generalinė repeticija prieš varžybas Vilniuje, žmonės patys, be jokio raginimo, darė bangą, skandavo, dainavo „Ant kalno mūrai“ ir kitaip palaikė Lietuvos krepšinio rinktinę“, – įspūdžiais dalijasi J.Vėželis. 

Siekiant, kad arenoje tilptų kuo daugiau norinčių stebėti tiesiogines finalinių „EuroBasket 2011“ varžybų transliacijas didžiajame ekrane, buvo išmontuotos žurnalistams skirtos vietos. Visgi dėl didžiulio sirgalių antplūdžio, pasak J. Vėželio, teko apriboti krepšinio aistruolių, į areną patenkančių su OMNI ID kortelėmis, skaičių iki 3 tūkst. „Žmonės tiesiog nebetelpa“, – komentavo jis.

Bilietus į Europos krepšinio čempionato tiesiogines transliacijas „Siemens“ arenoje galima įsigyti „Tiketos“ kasose. Bilietų į finalinio etapo varžybų transliacijas kaina – 5 litai, pirmiems 3 000 OMNI ID kortelių turėtojams įėjimas – nemokamas.

Arenos durys atidaromos likus pusantros valandos iki transliacijų pradžios.

Tiesiogiai iš Kauno transliuojamų Lietuvos rinktinės varžybų tvarkaraštis:

• Rugsėjo 14 d., trečiadienį, 21 val. Lietuva – Makedonija (ketvirtfinalio rungtynės);
• Rugsėjo 15 d., ketvirtadienį, 15.30 val. pralaimėjimo ketvirtfinalyje atveju Lietuva kovos dėl 5–8 vietų;
• Rugsėjo 16 d., penktadienį, 21 val. laimėjimo ketvirtfinalyje atveju Lietuva kovos pusfinalyje;
• Rugsėjo 17 d., šeštadienį, 21 val. pralaimėjimo ketvirtfinalyje ir laimėjimo rungtynėse dėl 5–8 vietos atveju Lietuva kovos dėl 5 vietos;
• Rugsėjo 18 d., sekmadienį, 17.30 val. pralaimėjimo pusfinalyje atveju Lietuva kovos dėl 3 vietos;
• Rugsėjo 18 d., sekmadienį, 21 val. laimėjimo pusfinalyje atveju Lietuva kovos čempionato finale.

Europos krepšinio čempionato Lietuvos varžybų tiesiogines transliacijas didžiausiame ekrane Vilniuje organizuoja „Siemens“ arena, valdoma didžiausios šalyje pramogų verslo kompanijų grupės „SEVEN Entertainment“. Ši grupė vienija įvairiose pramogų srityse pirmaujančias Lietuvos bendroves, kurios užsiima arenų valdymu, renginių organizavimu ir bilietų platinimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius