Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokiečių treneris Dirkas Bauermannas: „Neišnaudojome savo šansų“

Vokietijos krepšinio rinktinės ir Dirko Nowitzkio olimpinė svajonė pakibo ant plauko. Po pralaimėjimo (68:77) trečiadienį ispanams vokiečiai išliko E grupės dugne ir smarkiai sukomplikavo savo padėtį kovoje dėl vietos ketvirtfinalyje.
Vokietijos vyrų krepšinio rinktinės treneris Dirkas Bauermannas
Vokietijos vyrų krepšinio rinktinės treneris Dirkas Bauermannas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Išsamią Vokietijos ir Ispanijos rinkitnių mačo statistiką rasite čia. Čempionato tvarkaraštis, lentelės, rezultatyviausi žaidėjai ir kita statistika – specilioje rubrikoje 15min.lt/eurobasket2011.

„Stengėmės, kiek tik galėjome. Manau, turėjome savo šansų ketvirtajame kėlinyje, tačiau jų neišnaudojome. Nepataikėme, suklydome, kai galėjome pakeisti mačo eigą. Keliose vietose mums tiesiog nepasisekė. Apskritai, esu patenkintas komandos žaidimu. Turime pamiršti šią nesėkmę, pailsėti ir gerai pasiruošti dvikovai su Turkija po dviejų dienų“, – po pralaimėjimo Ispanijai vykusioje spaudos konferencijoje sakė vokiečių treneris Dirkas Bauermannas.

Treneriui antrino ir puolėjas Johannesas Herberis. „Apmaudus pralaimėjimas. Mačo pabaigoje per dažnai klydome“, – neslėpdamas nusivylimo kalbėjo krepšininkas.

Tuo tarpu ispanų strategas Sergio Scariolo negailėjo pagyrų sunkiai palaužtiems priešininkams. „Vokiečiai niekada nepasiduoda. Šiandien jie žaidė labai agresyviai ir neleido mums greitai užpulti. Nors dažniausiai buvome priekyje, mums niekaip nesisekė atitrūkti. Manau, kad sėkmingai sužaidėme stabdydami jų lyderius Dirką Nowitzkį ir Chrisą Kamaną“, - kalbėjo S.Scariolo.

Ir čia pat paklausė šalia sėdėjusio varžovų trenerio D.Bauermanno, kaip teisingai ištarti Ch.Kamano pavardę. Išgirdęs teisingą tarimą, S.Scariolo nusišypsojo: „kiekvieną dieną sužinau kažką naujo.“

Kietą vokiečių gynybą gyrė ir ispanų įžaidėjas Ricky Rubio. „Jie neleido mums žaisti taip, kaip mes mokame. Vokiečiai mus pristabdė“, – teigė R.Rubio.

Nė taško nepelnęs ispanas vėl neišvengė klausimų dėl nerezultatyvaus savo žaidimo (0/1 metimų, 4 atk. kam.. 3 rez. perd. per 11 min.). „Žaisdamas su tokiais komandos draugais, kaip P.Gasolis, J.C.Navarro ar R.Fernandezas, turi tiesiog duoti jiems kamuolį“, – teisinosi kitą sezoną NBA lygoje debiutuoti planuojantis ispanas.

E grupė
V. Komanda R. P. Pr. Tašk. sant.
1. Ispanija 3 2 1 +19
2. Prancūzija 2 2 0 +12
3. Serbija 2 1 1 +4
4. Turkija 2 1 1 +1
5. Lietuva 2 1 1 -5
6. Vokietija 3 0 3 -31

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius