Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Žalgirio“ arenos statybos užbaigimo komisija pasigedo įrodymų, kad visos pastato sistemos veikia

„Žalgirio“ arenos statybos užbaigimo komisijos nariai didelių trūkumų statinyje nerado, bet pasigedo įrodymų, kad visos pastato sistemos veikia, nes arenos inžinerinės sistemos nėra kompleksiškai išbandytos, o tai būtina padaryti prieš eksploatacijos pradžią.
„Žalgirio“ arenoje
„Žalgirio“ arena / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Komisija iki trečiadienio galėjo pateikti savo pastabas ir pasiūlymus, ketvirtadienį rašo dienraštis „Kauno diena“.

Nedidelius trūkumus nurodė Kauno visuomenės sveikatos centras, Valstybinė darbo inspekcija ir Lietuvos žmonių su negalia aplinkos pritaikymo asociacija, o ilgiausią, 20 punktų, sąrašą sudarė ugniagesiai.

„Viskas gerai įrengta, tačiau kai kas dar neužbaigta“, – pastebėjo Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus viršininkas Artūras Šalvaitis

„Svarbiausios sistemos: ventiliacijos, priešgaisrinės, nuotekų, apsaugos, elektros ir statinio valdymo – nėra visiškai išbaigtos ir išbandytos. Todėl į areną žmonių kviesti dar negalima. Tačiau matome, kad dirbama intensyviai, tad išbandymo procesas neturėtų ilgai užtrukti“, – sakė „Žalgirio“ areną valdysiančio operatoriaus atstovė, „Ūkio banko investicinės grupės“ valdybos pirmininkė Angelė Dementavičiūtė.

Pašalinus trūkumus, statybos užbaigimo komisija turi susirinkti po 10 darbo dienų, tačiau Kauno teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros skyriaus vedėja Aldona Luobikienė žadėjo, kad komisija bus sušaukta anksčiau.

„Dideli statiniai po pirmo komisijos apsilankymo niekada nebūna pripažįstami tinkamais naudoti“, – teigė A.Luobikienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius