-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 06 12

Korėjiečiai nesunkiai pranoko graikus (nuotraukos, statistika, komentarai)

Antroji 2010 metų pasaulio futbolo čempionato Pietų Afrikos Respublikoje (PAR) diena prasidėjo B grupės rungtynėmis tarp Korėjos Respublikos ir Graikijos nacionalinių vienuolikių. Užtikrintai visą susitikimą žaidę azijiečiai šventė pergalę rezultatu 2:0 (1:0).
Pirmojo įvarčio autorius - L.Jung-Soo
Pirmojo įvarčio autorius L.Jung-Soo džiaugiasi įvarčiu / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Statistika Graikija

Turint omenyje, jog B grupėje be šių rinktinių dar žaidžia Argentina ir Nigerija, ši pergalė korėjiečiams gali tapti labai svarbia kovoje dėl antrosios grupės vietos ir kelialapio į kitą etapą – aštuntfinalį.

Rungtynės vyko 42,5 tūkst. žiūrovų talpinančiame tik pernai specialiai šiam čempionatui pastatytame „Nelson Mandela Bay“ stadione, įsikūrusiame Porto Elizabeto mieste. Dvikovai teisėjavo arbitras iš Naujosios Zelandijos – Michaelas Hesteris.

Nors pirmąją pavojingą progą susikurti pavyko graikams, tačiau jau 7 mačo minutę į priekį išsiveržė pietų korėjiečiai. Po pavojingo baudos smūgio pirmasis prie kamuolio suskubo L.Jung-Soo, kuris taikliu smūgiu pasiuntė kamuolį į A.Tzorvo ginamus vartus (1:0).

Praleidę įvartį graikai perėmė kamuolio kontrolę į savo rankas, tačiau į gynybą atsitraukę pietų korėjiečiai surengė ne vieną pavojingą kontraataką. Vienos tokios atakos metu P.Chu-Youngas atsidūrė vienas prieš graikų vartininką, tačiau A.Tzorvas kojomis sugebėjo atremti smūgį. Antroje pirmojo kėlinio pusėje žaidimo tempas nukrito ir rezultatas nepasikeitė.

Po pertraukos Graikijos rinktinės treneris Otto Rehhagelis ėmėsi permainų auklėtinių žaidime, pakeisdamas komandos kapitoną G.Karagounį, tačiau vaizdas aikštelėje nesikeitė - pietų korėjiečiai toliau atrodė daug pavojingesni. Graikų situacija tapo dar sudėtingesne 52 minutę, kai P.Ji-Sungas perėmė kamuolį iš varžovų ir pelnė antrąjį mačo įvartį (2:0).

Mačui artėjant prie pabaigos, prie sienos priremti graikai surengė varžovų vartų šturmą. O.Rehhagelio auklėtiniams pavyko suorganizuoti ne vieną itin pavojingą išpuolį, tačiau jiems vis pritrūkdavo baigiamojo akordo.

Pačioje susitikimo pabaigoje progų pasižymėti dar turėjo ir azijiečiai, ir europiečiai, tačiau rezultatas nepasikeitė, o korėjiečiai šventė užtikrintą pergalę rezultatu 2:0 (1:0).

Geriausiu rungtynių žaidėju buvo išrinktas Korėjos Respublikos rinktinės kapitotas P.Ji-Sungas.

„Didžiulė garbė būti apdovanotam geriausio žaidėjo prizu, bet jo nusipelnė visa komanda. Jeigu taip, kaip žaidėme šiandien, sužaisime ir prieš Argentiną, manau, turime gerų galimybių pasiekti teigiamą rezultatą“, - dėstė P.Ji-Sungas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius