Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 12

Vaikiška vartininko klaida anglams kainavo pergalę (nuotraukos, statistika, komentarai, video)

Pasaulio futbolo čempionato Pietų Afrikos Respublikoje (PAR) C grupės pirmosiose rungtynėse susitiko ekspertų šios grupės favoritėmis įvardijamos Anglijos ir JAV rinktinės. Anglai pirmieji išsiveržė į priekį, tačiau vaikiška vartininko Roberto Greeno klaida neleido jiems švęsti pergalės – 1:1 (1:1).
Apmaudi R.Greeno klaida
Apmaudi R.Greeno klaida / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Be šių rinktinių C grupėje dar žaidžia Alžyro ir Slovėnijos nacionalinės vienuolikės. Jos savo mačą žais sekmadienį.

Italo Fabio Capello treniruojami anglai apskritai yra laikomi vienais didžiausių pretendentų planetos pirmenybių pabaigoje virš galvos iškelti čempionų taurę.

Tuo tarpu nors Bobo Bradley auklėtinių galimybės laimėti visą turnyrą yra vertinamos gerokai kukliau, tačiau amerikiečiai vadinami vienais čempionato „juodųjų arkliukų“, galinčių įkąsti ne vienam favoritui, kaip ir nutiko mače su anglais.

Mūšis tarp Anglijos ir JAV vyko 38,6 tūkst. žiūrovų talpinančiame „Royal Bafokeng“ stadione Rustenburgo mieste. Dvikovai teisėjavo arbitras iš Brazilijos Carlosas Simonas.

Jau 4 mačo minutę anglai pasiuntė amerikiečius į nokdauną. Anglijos rinktinės kapitonas Stevenas Gerrardas pasinaudojo padrika varžovų gynyba ir iššokęs vienas prieš vieną prieš varžovų vartininką, šaltakraujiškai pasiuntė kamuolį į vartus (1:0).

Po šalto dušo rungtynių pradžioje amerikiečiai nepasimetė. Priešingai, jie pamažu perėmė iniciatyvą ir ėmė vis labiau grasinti varžovų vartams. Nesnaudė ir anglai, kurie stengėsi pavojingai kontraatakuoti.

Po susidūrimo su anglų puolėju E.Heskey'iu susižeidė JAV vartininkas T.Howardas. Laimei, amerikiečio trauma nebuvo labai rimta ir jam, po medikų apžiūros, buvo leista tęsti rungtynes.

Pirmojo kėlinio pabaigoje anglų vartininkas Robertas Greenas vaikiškai suklyso nesugaudamas tiesiai į rankas skriejusio kamuolio po amerikiečių saugo Clinto Dempsey smūgio ir amerikiečiai išlygino rezultatą (40 min., 1:1). Pirmasis kėlinys baigėsi lygiai 1:1.

Po netikėtai praleisto įvarčio anglai sutriko. Amerikiečiai perėmė kamuolio kontrolę į savo rankas, tuo tarpu atsitraukę anglai stengėsi išnaudoti kontraatakas. Tiesa, mačui artėjant prie pabaigos, komandos apsikeitė vaidmenimis - anglai rezgė ilgas pozicines atakas, o amerikiečiai, priešingai, tik pasitaikius progai stengėsi varžovus užpulti kaip įmanoma greičiau.

Toks žaidimo braižas anglams leido susikurti ne vieną puikią galimybę pasižymėti, tačiau visi F.Capello auklėtinių bandymai lyg į sieną atsimušdavo į JAV vartininką T.Howardą. Nepaisant visų anglų pastangų rungtynės baigėsi lygiosiomis 1:1 (1:1).

Geriausiu rungtynių žaidėju buvo išrinktas įspūdingai JAV rinktinės vartus saugojęs T.Howardas.

„Mano oponentas R.Greenas keletą kartų tikrai gelbėjo savo komandą. Deja, toje situacijoje jam nepasisekė. Kaip vartininkas, labai užjaučiu jį dėl to nelaimingo epizodo“, - po mačo pasakojo T.Howardas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius