Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2010 07 02

Po nokdauno atsitiesę olandai įveikė Brazilijos rinktinę ir pateko į pusfinalį (nuotraukos, statistika, komentarai)

Pietų Afrikos Respublikoje vykstančio pasaulio futbolo čempionato pirmojoje ketvirtfinalio dvikovoje penktadienį Olandijos rinktinė po permainingų ir dramatiškų rungtynių 2:1 (0:1) nugalėjo Brazilijos nacionalinę komandą ir pirmoji pateko į turnyro pusfinalį.
Rungtynių akimirka
Olandai pademonstravo charakterį ir įveikė brazilus. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Olandai nutraukė dešimties iš eilės brazilų nepralaimėtų rungtynių seriją ir išsiuntė juo namo, nors pirmajame kėlinyje iniciatyvą ir įvarčio pranašumą turėjo Dungos auklėtiniai. „Oranžiniai“ pusfinalyje žais su Urugvajaus ir Ganos poros laimėtoja.

Daugiau naujienų iš pasaulio futbolo čempionato rasite paspaudę čia.

Olandijos ir Brazilijos rinktinių mačas vyko 42,5 tūkst. vietų stadione „Nelson Mandela Bay“, esančiamr Port Elizabeto mieste. Mačo arbitras – japonas Yuichi Nishimura.

Įtampa nuo pat rungtynių pradžios – jau trečią minutę abiejų komandų žaidėjai kaip reikiant apsižodžiavo aikštės viduryje, kai buvo pargriautas olandų lyderis Arjenas Robbenas. Futbolininkai stengėsi ilgiau valdyti kamuolį, pernelyg neskubėjo į priekį, žaidimas vyko atsargiai. Brazilai 8-ą min. pelnė įvartį, tačiau prieš tai teisėjas užfiksavo nuošalę.

Brazilai antruoju mėginimu pasiekė savo – po tolimo Felipe Melo perdavimo Robinho atsidūrė vienas prieš olandų vartininką ir nesunkiai pelnė įvartį. 10-ą min. Braziliją išsiveržė į priekį 1:0.

Olandų bandymai atsakyti – reti, tuo tarpu brazilai nepaleido iniciatyvos iš rankų ir toliau pavojingai atakavo varžovų vartus. Olandų gynybą penkis kartus pasaulio čempionai nesunkiai sudraskydavo, nuo įvarčio „oranžinius“ gelbėjo tik vartininkas Maartenas Stekelenburgas.

Olandai vilties neprarado ir netrukus už pastangas buvo apdovanoti. Po pertraukos Wesley Sneijderis 53-ą min. iš toli smūgiavo į vartus, Felipe Melo kovodamas galva lietė kamuolį ir suklaidino savo komandos vartininką Julio Cesarą. Kamuolys įskriejo į vartų kampą, o rezultatas tapo lygus – 1:1.

Po šalto nespėję atsigauti brazilai netrukus praleido dar vieną įvartį. Po pakelto kampinio Dirkas Kuytas galva atliko perdavimą W.Sneijderiui, o šis pasiuntė kamuolį galva į vartus. 68-ą min. olandai išsiveržė į priekį 2:1.

Brazilai ėmė karščiuotis, jų situacija dar suprastėjo, kai neatlaikęs įtampos Felipe Melo grubiai atakavo A.Robbeną. Aikštės teisėjas nedvejodamas parodė brazilui raudonąją kortelę ir 73-ą  min. išvarė iš aikštės.

Geriausiu rungtynių žaidėju pripažintas W.Sneijderis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius