Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 29

Paragvajus Japoniją įveikė tik po 11 metrų baudinių serijos (nuotraukos, statistika, video, komentarai)

Pietų Afrikos Respublikoje (PAR) vyksiančiame 19-ajame pasaulio futbolo čempionate prireikė pirmosios 11 metrų baudinių serijos. Baudinių loteriją rezultatu 5:3 laimėjo Paragvajus, po šios pergalės patekęs į ketvirtfinalį ir išsiuntęs Japoniją namo. Pagrindinis rungtynių laikas ir pratęsimas atsargių varžovų dvikovoje baigėsi be įvarčių – 0:0.
O.Cardozo triumfas
Rungtynių didvyriu tapo Oscaras Cardozo / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pirmą kartą per šalies istoriją  į pasaulio čempionato ketvirtfinalį patekusi Paragvajaus rinktinė kitame etape ginklus surems su Europos čempione Ispanija arba Portugalija. Ispanų ir portugalų aštuntfinalio mūšis vyks taip pat antradienį, nuo 21.30 val.

Daugiau naujienų iš pasaulio futbolo čempionato rasite paspaudę čia.

Paragvajaus ir Japonijos dvikovoje antradienį bus perrašyta futbolo istorija. Nesvarbu, kuri rinktinė iškovos pergalę, tai bus pirmasis kartas, kai nacionalinė tos šalies vienuolikė žais pasaulio čempionato ketvirtfinalyje. Per savo šalių istoriją aukščiausią rezultatą – aštuntfinalį – Paragvajus iki šiol pasiekė tris kartus (1986, 1998 ir 2002 m.), o Japonija – kartą (2002 m.).

Paragvajus (5 tšk.) į aštuntfinalį žengė laimėjęs F grupės varžybas. Tam Gerardo Martino auklėtiniams užteko 2:0 įveikti Slovakiją ir sužaisti lygiosiomis su pasaulio čempionės titulą gynusią Italija (1:1) bei Naująja Zelandija (0:0).

Japonai (6 tšk.) E grupės kovose surinko tašku daugiau, bet liko antrojoje vietoje. Takeshi Okada treniruojama rinktinė nugalėjo Kamerūną (1:0) bei Daniją (3:1) ir pralaimėjo tik grupės nugalėtojai Olandijai (0:1).

Tiesioginę rungtynių transliaciją (TV) nemokamai žiūrėkite čia.

Paragvajaus ir Japonijos rinktinių mačas vyko 42,9 tūkst. sirgalių talpinančiame „Loftus Versfeld“ stadione Pretorijos mieste. Mačo arbitras – belgas Frankas De Bleeckere.

Dvikova prasidėjo atsargia kova aikštės viduryje. Rinktinės vengė rizikuoti ir pirmiausia rūpinosi savo vartų saugumu. Šiek tiek daugiau atakuoti stengėsi japonai.

Pirmoji pavojinga proga rungtynėse buvo sukurta 20 mačo minutę. Paragvajaus puolėjas Lucasas Barriosas vienas suklaidino kelis japonų gynėjus ir atsidūrė akis į akį su varžovų vartininku  Eiji Kawashima, bet pergudrauti jo nepavyko. Jau kitos atakos metu nagus parodė ir japonai. Smūgiu iš už baudos aikštelės ribų Paragvajaus vartų skresinį sudrebino K.Matsui.

Kėliniui artėjant prie pabaigos žaidimas su aktyvėjo – progų turėjo ir pietų amerikiečiai, ir azijiečiai. Nepaisant to, po pirmųjų 45 minučių švieslentėje degę skaičiai nepasikeitė nė karto – 0:0.

Po pertraukos iniciatyvą perėmė paragvajiečiai. G.Martino auklėtinių atakos tapo kur kas dažnesnės ir pavojingesnės. Visgi kėliniui įpusėjus japonams pavyko išlyginti žaidimą ir ekipos vėl atsitraukė į gynybą. Atsargiose rungtynėse įvarčių per pagrindinį laiką nebuvo įmuša ir komandos buvo priverstos žaisti pratęsimą.

Pratęsus rungtynes komandos toliau vengė rizikos. Vienos klaidos kaina gynyboje buvo per didelė, kad rinktinės ryžtųsi pulti ir pabandyti įmušti pergalingą įvartį. Arčiau įvarčio buvo paragvajiečiai, tačiau japonus gelbėdavo vartininkas arba netikslūs varžovų smūgiai. Per pirmas 15 papildomo laiko minučių įvarčių pasiekta taip pat nebuvo.

Antrajame pratęsimo kėlinyje rinktinės nesiveržė į ataką ir laukė 11 metrų baudinių serijos. Pačioje mačo pabaigoje japonams pavyko surengti pavojingą kontraataką, tačiau paskutinis perdavimas buvo netikslus ir reali galimybė pelnyti įvartį liko iššvaistyta. Kaip ir pagrindinis rungtynių laikas, taip ir pratęsimas baigėsi be įvarčių – 0:0 – ir rinktinės buvo priverstos mušti 11 metrų baudinius.

Burtai lėmė, jog pirmieji mušti 11 metrų baudinius stojo paragvajiečiai. E.Barreto šaltakraujiškai nuginklavo E.Kawashima ir išvedė paragvajų į priekį (1:0). Tuo pačiu atsakė ir Endo (1:1). Vėl į priekį Pargavajų išvedė L.Barriosas (2:1). Nesuklydo ir Hassebe (2:2) bei Riverosas (3:2).

Pirmasis suklydo japonas Komano, kurio galingas smūgis sudrebino skersinį, bet į J.Villaro ginamus vartus neįkrito (3:2). Po šio epizodo dar pasižymėjo H.Valdezas (4:2) ir K.Honda (4:3), tačiau mačo didvyriu tapo O.Cardozo (5:3), kurio šaltakraujiškas smūgis nuo 11 metrų žymos atvėrė Paragvajui duris į ketvirtfinalį.


Geriausiu rungtynių žaidėju buvo išrinktas japonas Keisuke Honda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius