-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 09

Vokietijos futbolo aistruoliai gviešiasi paspirginti ant ugnies aštuonkojį orakulą Paulį

Nusivylę Vokietijos futbolo aistruoliai reikalauja viešai paspirginti ant ugnies savo neseniai buvusį dievaitį – aštuonkojį pranašautoją Paulį, kuris nusprendė, kad jų šalies rinktinė pralaimės Ispanijai pasaulio futbolo čempionato Pietų Afrikos Respublikoje pusfinalyje.
Orakulas aštuonkojis finale prognozuoja ispanų pergalę
Orakulas aštuonkojis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Futbolas

„Niekas neprilygs keptam moliuskui, – sako Dolores Lusch, kuri dirba žuvų kioske. – Supjaustykite jį plonais gabalėliais ir apkepkite iš visų pusių, prieš tai pagardinę druska, citrinų rūgtimi, alyvuogių aliejumi ir česnakais. Skanumėlis!“

Kraujo trokšta ir žinomi Vokietijos leidiniai, kurių puslapiai mirga receptais.

„Šveiskite jį į keptuvę“, – pyksta ant neįtinkančio pranašautojo laikraštis „Berliner Kurier“, lygiai kaip ir „Die Welt“, „Sueddeutsche Zeitung“ bei „Hamburger Abendblatt“.

Aiškiaregis iš jūros, gyvenantis „Sea Life“ akvariume Vokietijos mieste Oberhauzene, išgarsėjo, kai tiksliai atspėjo, kaip baigsis visų Vokietijos rinktinių rungtynės, tarp jų sensacingą vokiečių pralaimėjimą Serbijos komandai grupių etape pusfinalyje.

Pauliui duodamos dvi dėžutės su maistu, prie kurių pritvirtinos vienos ar kitos rinktinės vėliavos. Manoma, kad moliuskas „stato“ už tą komandą, su kurios vėliava dėžutę pasirenka pirmiausia.

Kai kurie net mano, kad aštuonkojis orakulas, išvydęs pasaulį Anglijoje, turi stebuklingų galių, kurios veikia jautraus būdo žmones, tarp jų – žaidėjus.

Tačiau nepaisydami visų nuomonių ir aiškinimų akvariumo atstovai neleis skriausti augintinio.

„Nieko bloga Pauliui nenutiks. Niekas nenori jam pikta“, – tikino Tanja Munzing iš „Sea Life“, kuri tvirtai tiki puikia ekstrasenso ateitimi.

Ispanijos ministras pirmininkas Jose Luizas Rodriguezas-Zapatero paragino aštuonkojui skirti apsauginius.

„Esu susirūpinęs dėl aštuonkojo... Svarstau galimybę pasiųsti jam apsauginių komandą“, – radijui „Cadena Ser“ juokaudamas sakė J.L.R.Zapatero.

Savo ruožtu Ispanijos pramonės ministras Miguelis Sebastianas sakė, kad moliuskas turi būti „nedelsiant“ perkeltas į Ispaniją, kad būtų galima „užtikrinti jam saugumą“.

Šį penktadienį moliuskas priėmė dar vieną lemtingą sprendimą dėl Ispanijos ir Olandijos finalinių rungtynių, taip pat mačo dėl trečios vietos (Vokietija – Urugvajus) nugalėtojų. Jis išprognozavo Vokietijos ir Ispanijos pergales.

Penktadienio prognozės Pauliui gali būti paskutinės: pustrečių metų aštuonkojis jau laikytinas senoliu pensininku. Galvakojai moliuskai paprastai negyvena ilgiau nei treji metai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius