Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 11

A.Bružo kelionė po Lietuvą: nuo fotosesijos Telšiuose iki apsikirpimo Panevėžyje

Aktorius Audrius Bružas Joniškyje ragavo skaniausių sušių, Alytuje susipažino su vilnos karaliene, o gimtojoje Klaipėdoje grojo būgnais. Jis pusmetį keliavo po Lietuvą ir bendravo su žmonėmis, savo idėjomis kuriančiais regionus.
A.Bružas Druskininkuose
A.Bružas Druskininkuose / VRM

LR vidaus reikalų ministerijos (VRM) projektas „Gyvi regionai“ pasakoja apie modernėjančius Lietuvos miestus ir aktyvius bei kūrybingus žmones, savo svajones pildančius regionuose.

Projekto ambasadoriumi tapęs aktorius A.Bružas keliaudamas po Lietuvą aplankė dešimt miestų, kuriuose bendravo su smulkiaisiais verslininkais, grįžusiais iš užsienio arba atvykusiais iš didžiųjų miestų.

„Tiesą sakant, anksčiau nelabai įsivaizdavau, kad galėčiau gyventi ne Vilniuje, tačiau po šios kelionės pagavau save svarstantį tokią mintį, – nusijuokė aktorius. – Iš tikrųjų daugelis vilniečių mano, kad karjeros siekti galima tik sostinėje, tačiau dalyvaudamas šiame projekte supratau, kad taip tikrai nėra.

Turint verslo idėją, ją įgyvendinti regionuose net paprasčiau: gamybos ir pragyvenimo kaštai ten gerokai mažesni nei didmiestyje, rinkoje dar daug laisvų nišų, o šiais laikais, kai prekiauti galima internetu, išvis nebesvarbu, kur gyventi.

Pavyzdžiui, Alytuje susipažinau su verslininke Daina, kuriančia ir pardavinėjančia vilnos gaminius. Ji džiaugiasi patogiu gyvenimu Alytuje, o savo produkciją internetu pardavinėja visame pasaulyje.

Šarūno Jonkaus nuotr./Audrius Bružas Telšiuose
Šarūno Jonkaus nuotr./Audrius Bružas Telšiuose

Kitas pavyzdys, sostinėje barzdaskučių teikiama paslauga labai populiari, tačiau konkurencija – milžiniška. Tuo tarpu Audrius ir Arnas Panevėžyje atidarė pirmąją mieste vyrams skirtą kirpyklą ir vos spėja suktis.“

Aktorius ne tik aplankė vietos verslininkus, bet ir kartu su jais apžiūrėjo, kaip, gavę Europos Sąjungos (ES) investicijų, keičiasi miestai.

„Verslininkai labai kūrybingai išnaudoja apleistas vietas. Štai Kaišiadoryse atvykęs į traukinių stotį radau ne tik bilietų kasą ir keletą suoliukų, bet ir visą žaidimų aikštelę. Sumanios verslininkės Lina ir Loreta, stotyje radusios tuščią butą, jį pavertė pramogų ir edukacijos studija“, – pasakojo A.Bružas.

Šis verslininkių projektas – ne vienintelis pavyzdys, kaip apleista erdvė gali atgimti naujam gyvenimui. Šiuo metu taip pat tvarkomas buvęs Kaišiadorių kino teatras. Jo erdvės bus pritaikytos bendruomenės, verslo ir jaunimo poreikiams. VRM iš ES ir valstybės biudžeto lėšų šiam projektui skyrė 803,7 tūkst. eurų.

Su Druskininkuose įsikūrusiais vilniečiais verslininkais A.Bružas apžiūrėjo „Menų kalve“ virstantį buvusį apleistą pastatą. VRM šiam kurorto projektui iš ES ir valstybės biudžeto lėšų skyrė 308,5 tūkst. eurų.

Šarūno Jonkaus nuotr./Audrius Bružas Telšiuose
Šarūno Jonkaus nuotr./Audrius Bružas Telšiuose

Aktorius aplankė ir muzikinį verslą gimtojoje Klaipėdoje kuriančią šeimą. Dirbti į tėvo Lino puoselėjamą muzikos studiją du sūnūs grįžo po studijų užsienyje. A.Bružas kartu su šia šeima ne tik išbandė kelis muzikos instrumentus, bet ir apžiūrėjo vieną didžiausių VRM šio finansinio laikotarpio projektų – Klaipėdos daugiafunkcį sveikatingumo centrą. VRM iš ES ir valstybės biudžeto lėšų projektui skyrė 12,6 mln. eurų.

Miestuose, kuriuose lankiausi, nemačiau automobilių kamščių, žmonės mažiau skuba, visiems pakanka mokyklų ir darželių, o infrastruktūra nenusileidžia Vilniui.

„Telšiuose su jaunu fotografu Šarūnu surengėme spontanišką fotosesiją, o kai paklausiau, kodėl jis, būdamas fotografu, nusprendė gyventi ne didmiestyje, jis man atsakė, kad kūrybai reikalinga ramybė.

Ir iš tiesų, miestuose, kuriuose lankiausi, nemačiau automobilių kamščių, žmonės mažiau skuba, visiems pakanka mokyklų ir darželių, o infrastruktūra nenusileidžia Vilniui: sutvarkytos gatvės, aikštės, buvę apleisti pastatai virsta moderniais centrais. Regionuose pamačiau didžiulį potencialą, kurį didžiąja dalimi kuria aktyvūs ir kūrybingi žmonės“, – sakė aktorius.

A. Bružas lankosi Klaipėdoje
A. Bružas lankosi Klaipėdoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius