Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Beglobius šunis aplankyti panorusiems vaikams Kauno prieglaudos durys neatsivėrė

Kalėdos – tai ne tik dovanų gavimo, bet ir dovanojimo, gerumo skleidimo metas. Nusprendę prasmingai praleisti laiką, Panemunės „Šilo“ pradinės mokyklos trečios klasės auklėtiniai su tėveliais susiruošė lankyti beglobių gyvūnų. Buvo išnuomotas autobusas, supirktos pačių prižiūrėtojų paprašytos dovanos, tačiau sutartu laiku nuvykus į vietą, VšĮ „Penktos kojos“ prieglaudos durų niekas neatvėrė.
Mažieji
Mažieji / „Penktos kojos“ nuotr.

„Datą ir laiką buvome suderinę dar prieš keletą savaičių. Vaikai to labai laukė. Iš surinkto klasės fondo pripirkome maisto, žaislų, – to, ko pageidavo pati prieglauda, bet... Likau labai supykusi dėl tokio neatsakingo elgesio. Juk vykome darbo metu, nuomojome autobusą“, – pyktį liejo vienos trečiokės mama.

„Penktos kojos“ nuotr./Mamytė
„Penktos kojos“ nuotr./Mamytė

Jau važiuodami į keletą dešimčių kilometrų nuo Kauno miesto įsikūrusį Linksmakalnį, prieglaudos link, tėveliai nusprendė susisiekti su „Penktos kojos“ atstovais ir pasiklausti tikslių koordinačių.

„Atsiliepusi moteris ėmė klausinėti, kokiu tikslu atvykstame. Lyg pirmą kartą girdėtų, kad mes atvažiuojame. Tuomet ji mus informavo, jog susirgo vienas šuniukas, darbuotoja turėjo jį išvežti į kliniką, tad šiuo metu prieglaudoje nėra jokio atstovo. Žadėjo pasiųsti kitą. Mes net pasisiūlėme jį patys parsivežti“, – teigė skundo autorė.

Atradę prieglaudą, prie užrakintų jos durų lankytojai pralaukė kone valandą.

Atradę prieglaudą, prie užrakintų jos durų lankytojai pralaukė kone valandą. Dar kartą paskambinus „Penktos kojos“ vadovei, paaiškėjo, kad pasikeitė ir antros darbuotojos planai. Niekas neatvyks.

„Vaikai ėmė nerimauti, kodėl jų niekas neįsileidžia. Buvome pažadėję, jog galės pavedžioti šuniukus, pamokę, jog per Kalėdas reikia ne tik imti, bet ir duodi. Pamokos realybe nevirto. Ta moteris dar pasiūlė mums palikti dovanas tiesiog prie durų. Kaip ten gali dienos metu nieko nebūti? Kodėl gyvūnai paliekami vieni? Prieglauda juk remiama, kažkas gauna pinigus, turi atidirbti“, – klausimus kėlė mama.

Galiausiai buvo sutarta su kita prieglauda. Be dovanojimo džiaugsmo vaikai neliko. Kitoje gyvūnų globos organizacijoje, kurioje iki 17 valandos nuolat budi bent vienas darbuotojas, lankytojai buvo priimti noriai.

„Vaikai smagiai praleido laiką. Apsiašaroję kiekvienas norėjo pasiimti namo po šuniuką“, – apie galiausiai pavykusią akciją informavo pašnekovė.

Paklausta apie tai, kas nutiko, „Penktos kojos“ vadovė Agnė Volockytė patvirtino, jog tai tebuvo paprasčiausias nesusikalbėjimas. Moteris, kuri sutarė su lankytojais, jog juos pasitiks, išvežė staiga sunegalavusį šuniuką.

„Gyvūno sveikata mums – prioritetas. Niekad nenustumsime savo prieglaudos augintinių į antrą planą. Taip susiklostė įvykiai. Belieka tik atsiprašyti vaikų. Tai pirmas toks atvejis“, – patikino vadovė.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Agnė Volockytė
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Agnė Volockytė

Pasak jos, antra darbuotoja su autobusiuku į vietą vis dėlto buvo atvykusi. Ji matė lankytojus, bet nepriėjo prie jų. Prie jos nepriėjo ir patys lankytojai. Tad susiklostė keista, sunkiai paaiškinama situacija. Dirbo tuo metu prieglaudoje ir meistrai, tačiau jie neturėjo leidimo įleisti vaikų.

„Pas mus prieglaudoje nuolat budi vienas savanoris. Nuo 13 iki 18 ar 19 valandos. Dvi moterys dirba be atlygio, visuomeniniais pagrindais. Gaila, kad grupė atvyko į prieglaudą dar prieš 13 valandą, tad ir susiklostė tokia situacija. Be to, mes vengiam leisti vaikams vedžioti šuniukus. Nes net suaugusieji nesugeba jų išlaikyti – pabėga vis kuris, tad nežinau, ar „Šilo“ mokiniai būtų įgyvendinę planus“, – patikino A.Volockytė.

„Penkta koja“ globoja tik benamius šunis. Iš viso jų viešosios įstaigos žinioje – 160. Prieglaudoje Linksmakalnyje glaudžiasi apie 80 beglobių keturkojų.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius