-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Bučiuoklė“ Manija – neįprastai pamesta, netikėtai išgelbėta

Jaunutė, 6 mėnesių kalytė vardu Manija ieško tikrų namų ir ją nuoširdžiai mylėsiančių šeimininkų.
Kalytė Manija
Kalytė Manija / LGGD nuotr.

Manijos tapimo beglobiuke istorija panaši į daugelio kitų, tačiau tuo pačiu šiek tiek skiriasi subtiliais niuansais. Jaunutės kalytės nepaliko šiukšlių konteineryje, nepririšo prie medžio miške, neatvedė į sanitarinę tarnybą „Grinda“. Kalytė buvo palikta vienoje Vilniaus veterinarinių klinikų, o dvikojis, kurį Manija iki to lemtingo įvykio laikė svarbiausiu pasaulyje, negrįžtamai dingo, apgavęs ir tądien dirbusius veterinarus – pažadėjęs apsipirkti prekybos centre ir grįžti – prapuolė kaip į vandenį.

Staiga tapusios niekam nereikalinga Manijos likimas pakibo ant plauko – veterinaras turėjęs tądien daug darbo ir nežinojęs, kur dėti nelauktą viešnią, susirengė važiuoti į „Grindą“. Ir atvažiavo. Bet Manijai tąryt nusišypsojo laimė – ją pastebėjo gyvybės vagonėlių savanoriai ir skubiai perėmė į savo rankas. Veterinaras už tai, kad paėmėme Maniją savo globon, sutiko atlikti kalytės sterilizaciją nemokamai, kai tam ateis tinkamas metas.

LGGD nuotr./Kalytė Manija
LGGD nuotr./Kalytė Manija

Manija šiuo metu keičia pieninius dantukus, yra linksma, padykusi, žaisminga, kaip ir priklauso jos amžiaus šuniukui. Kalytę laikė netikę žmonės, tad šunytė akivaizdžiai nemokyta vaikščioti į lauką atlikti gamtinių reikalų, matyti, jog buvo beveik nevedžiojama. Pagyvenusi kelias savaites pas globėjus, mažylė suprato, kad tualetas yra lauke, tačiau, kadangi yra jaunutė, nedidelės nelaimės balučių pavidalu kartas nuo karto dar nutinka. Tačiau tinkamose rankose, teisingai prižiūrima, ji netruks įsisąmoninti geras manieras ir gražiai elgtis.

Užaugusi bus vidutinio ūgio, yra ilgakojė ir lieknutė, juosva vilkiukė riesta uodegyte. Netinkama sargauti prie būdos, apskritai sarginių įgūdžių dar neatskleidė. Gerai adaptuotųsi šeimoje kur yra vaikų, nes labai mėgsta dūkti su jais lauke, yra gero, švelnaus, nuolankaus charakterio, nerodanti jokio pykčio ar agresijos.

LGGD nuotr./Kalytė Manija
LGGD nuotr./Kalytė Manija

Labai norėčiau, kad Manija kristų į akį geros širdies ir nuoširdžiai ją pamilsiantiems žmonėms, kurie nepyks dėl balučių ir nedidelių išdaigų – nugvelbtų nevietoje paliktų šlepečių ar kokio kito „skanaus“ daiktelio. Manija be galo myli žmogų, yra tikra „bučiuoklė“, net veterinarui, siuvusiam jai netyčiom susižalotą kojytę, vis taikėsi palaižyti veidą. Puikiai sutaria ir su kitais gyvūnais – labai mėgsta dūkti su katinu, maloniai sutinka ir kiekvieną keturkojį kieme, o meiliai ją pakalbinusius žmones taikosi apkabinti ir pabučiuoti.

Manija tikra šaunuolė, verta tikro ir laimingo gyvenimo, savo gerą nuotaiką trokštanti dovanoti šauniems žmonėms. Mažylė globojama Vilniuje, tačiau atsakingiems ir jos vertiems šeimininkams suorganizuotume pervežimą ir į kitą miestą.

Dėl šios gražutės kalytės skambinkite telefonu 8 621 73732.

Daugiau Manijos nuotraukų rasite čia.

Daugiau Lietuvos gyvūnų globos draugijos Vilniaus skyriaus gyvybės vagonėliuose priglaustų šunelių nuotraukų ir aprašymų rasite čia.

LGGD nuotr./Kalytė Manija
LGGD nuotr./Kalytė Manija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius