-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Du „Grindoje“ įkalinti šuneliai atsidūrė ant pražūties ribos (atnaujinta kovo 10 d.)

Jie abu turi vardus, turi savo dar labai neilgo gyvenimo istorijas, bet mes, deja, niekada nesužinosime jų praeities. Dabar mes žinome tik viena: jie jau labai labai seniai „Grindos“ kalėjime, be saulės, be oro, be žmogaus dėmesio.
Reg. Nr. 5
Reg. Nr. 5 / LGGD nuotr.

Visi juos pamiršo, nes jie senbuviai „Grindoje“ ir tik nuo mūsų visų priklauso, ar jie turės progą kada nors išvysti dienos šviesą, o jie taip tikisi, kad ne veltui taip ilgai kali. Abu jie bus puikūs sargai, draugai, guodėjai, bet šiuo metu jiems patiems labai reikia paguodos ir atjautos.

Pažiūrėkite į juos, pagalvokite, kaip šaunu būtų juos pamatyti lakstančius teritorijoje, kurią jie gintų nuo įsibrovėlių, dabar jie neturi ko ginti, nes 3 metrų narvai – tai ne jų namai, o jų kalėjimo kameros, pro kurių grotas jau trys mėnesiai viltimi šviečia didelės vis dar žmogų mylinčios akys. Paskubėkime suteikti jiems namus, kol jie dar gyvi...

Pirmasis – dar praėjusių metų gruodžio 23 dieną Nemenčinėje apie 2 metų patinas, kuris „Grindoje“ pažymėtas registracijos numeriu 5. Kaip nebūtų keista, bet šis gražuolis dar gyvas. Dauguma jo likimo brolių ir seserų, su kuriais jis dalinosi narvą ir kantrybę, jau sėkmingai iškeliavo į naujus namus, kiti – anapilin, o jis... liko. Didelis, visai nenuskuręs, labai draugiškas.

Skausmingas gyvūnui ilgas buvimas (3 mėnesiai ) 3 metrų narve, be lauko, pasivaikščiojimų, gryno oro, jo nesužlugdė. Jis vis tiek su viltimi ir meile žiūri į žmogų ir tikės iki paskutinės minutės. Vienintelis žmogus, su kuriuo jis bendrauja visus šiuos ilgus ir drėgnus bei tamsius mėnesius, – veterinarė Julė, kuri, deja, išeina iš darbo. Kartu iš šio pasaulio išeis ir šis gražuolis, jaunas patinas, nes nebebus daugiau kam jo saugoti ir užstoti nuo mirties. Nors tokio grožio, proto ir gerumo šuniui gyvent ir gyvent... Deja, mes visi jį jau seniai pamiršome, o jis laukia, kantriai laukia.

Patinėlis – skiepytas. PER ILGAI JIS TEN, SUTEIKIME JAM GALIMYBĘ ĮKVĖPTI ORO IR MYLĖTI BEI SAUGOTI ŽMOGŲ.

LGGD nuotr./Reg. Nr. 84
LGGD nuotr./Reg. Nr. 84

Antrasis – apie 2 metų sugautas patinėlis. Žmonės gerieji, paimkite jį, jis iki šiol taip pat „Grindoje“, kaimyniniame narve šalia pirmoje nuotraukoje esančio patinėlio. Jis labai laukia namų. Negi kalėdamas nuo sausio pabaigos jis nenusipelnė išeiti į laisvę. Įvyktų nepataisoma klaida, jei tiek laukusiam mes jam leistumėm numirti.

Jis labai draugiškas su žmonėmis, bet saugoti teritoriją turėtų vienas, nes nenori dalintis ja su kitais šuneliais. Sugalvokime, kaip jam ištrūkti. Labai prašau, siūlykite jį žmonėms, kurie neturi augintinių, bet nori įsigyti draugą ir sargą. Šis mano šūksnis, pagalbos prašymas, gali būti paskutinis, galime nespėti. Jo registracijos numeris – 84. Nuostabiai gražus aukštas, stambus berniukas, jis jau paskiepytas ir laukia jūsų.

Artėja šventinės dienos, tradicinio „Grindos“ „apsišvarinimo“ metas, tad baisu, jog šiems šuneliams liko gyventi suskaičiuotos valandos.

Abu šuneliai savo išgelbėtojų labai laukia „Grindoje“, L.Giros 131, Vilniuje. Tel. Nr. 273 6188.

Papildyta kovo 10 d. 5-uoju registracijos numeriu pažymėtam šuneliui niekas nebegresia – trečiadienį jis iš „Grindos“ iškeliavo į laikinai jį priglausti sutikusių žmonių namus. Deja, 84-asis kol kas liko „Grindos“ narve. Pasisekė tik tiek, kad jam leista gyventi iki pirmadienio. Tad dar liko kelios dienos, per kurias jis taip pat gali sulaukti savo gelbėtojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius