-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Du kačiukai iš Lazdynų ieško naujų namų

Šie du kačiukai dar mažiukai buvo rasti gatvėje, prie vieno daugiabučio Lazdynų mikrorajone, Vilniuje. Moteris, kuri juos globoja, gyvena pirmame aukšte ir nėra abejinga beglobiams gyvūnams, todėl dažnai priglaudžia iš lauko atneštus gyvūnus.
Picius ir Tigriukas
Picius ir Tigriukas / „Lesės“ nuotr.

Šiame daugiabučio kieme nemažai kačių, todėl kasmet vis atsiranda koks nors mažylis, kuriam prireikia pagalbos.

„Lesės“ nuotr./Zinos Picius
„Lesės“ nuotr./Zinos Picius

Didesnis katinas Picius pas savo globėją gyvena jau gana ilgai – apie metus. Globėjos teigimu, rastas kačiukas jai pasirodė naminis, nes buvo nebaikštus, prižiūrėtas. Dabar katinas apie 1 m. amžiaus, sveikas, gražaus kailiuko, ramaus būdo, draugiškas. Nėra baikštus, nebijo svetimų žmonių. Įdomiausia yra tai, kad nors gyvena pirmame aukšte ir turi galimybę iššokti per langą į kiemą, katino laukas visai netraukia, jis mieliau sėdi saugioje vietoje ant palangės prie atviro lango ir įdėmiai stebi aplinką.

„Lesės“ nuotr./Tigriukas
„Lesės“ nuotr./Tigriukas

Picius labai tvarkingas, naudojasi kraiko dėže, elgiasi ramiai. Globėjos teigimu, maistui yra šiek tiek išrankus, bet yra pripratintas ėsti tą, ką gauna, nes globėja neturi galimybės palepinti jo skanesniu ėdalu. Katinas mėgsta žmogaus draugiją, pats ateina pabendrauti, tačiau nėra įkyrus. Gerai sutaria su globėjos vaiku, taip pat neskriaudžia mažo kačiuko ir toleruoja šunis.

Mažesnis kačiukas vadinamas Tigriuku, jam apie 3 mėn. Labai mielas, pratęs prie žmogaus draugijos. Taip pat rastas lauke. Kieme jį rado vaikai, laikė jį rūsy, o vėliau kačiukas atkeliavo pas savo dabartinę globėją. Tigriukas atrodo sveikas, taip pat moka naudotis kraiko dėžute.

Abiems gyvūnams ieškome naujų namų, nes dėl finansinių kliūčių globėja negali jų pasilikti. Ji tikisi rasti jiems gerus pastovius namus. Globėjos tel. 8 606 07038.

Daugiau „Lesės“ dovanojamų gyvūnų rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius