Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gal galite padėti iš šalčio gniaužtų išgelbėtam mažutėliui šuneliui

Pirmąją kalendorinę žiemos dieną Vilniuje, po Skroblų gatvės 5-ojo namo balkonu, rastas gulintis ir nuo spiginančio šalčio drebantis labai mažo ūgio šunelis.
Šunelis Skroblas
Šunelis Skroblas / LGGD nuotr.

Nežinia iš kur atklydusį baikštų šunelį jau nakties tamsoje sugavo dvi jam padėti pasišovusios merginos. Skroblu pavadintas sušalęs nelaimėlis iš karto buvo nuvežtas apžiūrėti į veterinarijos kliniką. Šunelio širdelė tą vakarą daužėsi iš baimės, o didelės akys klausė: ką man darysite, skriaudų ir taip užtenka, aš nepasitikiu jumis, aš labai bijau.

LGGD nuotr./Skroblo maudynės
LGGD nuotr./Skroblo maudynės

Skroblą apžiūrėjęs veterinarijos gydytojas pasakė, kad šuneliui maždaug 4–5 metai. Jokių ligų ar rimtesnių sužeidimų neaptikta.

Po to Skroblas buvo nuvežtas į vienos jį laikinai priglausti galėjusios merginos namus. Čia jis buvo išmaudytas, pamaitintas ir pagaliau galėjo po sunkios dienos sumerkti akis ant jam parengto guolio šalia šilto radiatoriaus.

Taigi Skroblas buvo išgelbėtas nuo šaltos mirties, tačiau pas jį priglaudusią merginą gali gyventi tik iki gruodžio 3-iosios, penktadienio, popietės, kada jai reikės išvykti. Tad reikia kito žmogaus, kuris galėtų pasirūpinti šuneliu.

LGGD nuotr./Šunelis Skroblas
LGGD nuotr./Šunelis Skroblas

Labai prašome visų, kas turi mažą kamputį šiltuose namuose, priglausti jau žmonėmis pradedantį pasitikėti labai mažo ūgio patinėlį. Neaiškūs jo gyvenimo vingiai iki tol, kai jis atsirado Skroblų gatvėje po balkonu, bet matosi, kad šunelis buvo skriaustas, galbūt muštas ir badavęs. Jam reikia namų, kuriuose jis atgautų jėgas ir visas dėl žmonių kaltės pamirštas gerąsias savybes, iš kurių svarbiausia – ištikimybė juo besirūpinančiam žmogui.

Gyvenimas dar kartą laimėjo prieš mirtį, bet Skroblo gelbėtojams labai reikia jūsų pagalbos tą gyvenimą pratęsti.

Papildyta gruodžio 4 d. Šunelis ištrūko ir pabėgo Savanorių prospekte, Vilniuje. Plačiau apie jo paieškas skaitykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius