Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kančios vardas Bagyra

Gyvūnų globos organizacijos „Lesė“ nariams kasdien tenka susidurti su sergančiais, nuskriaustais gyvūnais. Tačiau kartais net ir jiems nusvyra rankos. Viena tokių istorijų – katės Bagyros. Laimei, pasibaigusi sėkmingai.
Bagyra po gydymo
Bagyra po gydymo / „Lesės“ nuotr.

Bagyra neteko namų dėl banaliausios priežasties. Šeimoje atsiradus vaikeliui, katei vietos nebeliko ir ji atsidūrė kieme. Sau prieglobstį katė susirado apleisto automobilio kėbule, maisto jai atnešdavo netoliese dirbantys apsaugos darbuotojai. Gal ne taip ir blogas jos laisvūniškas gyvenimas būtų buvęs, jei ne baisi liga.

Kai „Lesės“ savanoriai pamatė Bagyrą, jos kūnas buvo ištisinė atvira žaizda. Negydomas paprasčiausias grybelis stipriai išvešėjo ir katei kėlė didžiules kančias. Tokiomis žaizdomis stebėjosi net ją apžiūrėję veterinarai: esą tokį vaizdą matę tik vadovėliuose. Vienu metu savanoriai net buvo sudvejoję – galbūt humaniškiau vargšą gyvūną užmigdyti. Tačiau pasitarę su veterinarijos gydytoju nusprendė duoti jai dar vieną šansą, kurio katė nepraleido.

Bagyros gydymas buvo ilgas ir skausmingas, tačiau ji kantriai ir nesipriešindama jį ištvėrė. Rūpestingos globėjos dėka žaizdos užsitraukė, o katė tapo švelniu, meiliu ir žaismingu gyvūnu. Nors liga ir paliko savo pėdsakus, pavojaus nei žmogui, nei kitiems gyvūnams ji nekelia. Katė džiaugiasi gyvenimu ir žmogaus draugija. Globėja daug vilčių neturi – kai tiek daug sveikų, gražių gyvūnų, kaži ar kas norės tokio likimo nuskriausto padaro. Bet ką gali žinoti – galbūt už visas kančias Bagyros laukia apdovanojimas – savi namai ir mylintis žmogus.

Dėl Bagyros teiraukitės telefonu 8 674 74494.

Šiam ir kitiems „Lesės“ globojamiems gyvūnams galite padėti pervedę 2 proc. nuo gyventojų pajamų mokesčio. Daugiau informacijos – www.lese.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius