Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Luoka: puikios perspektyvos tobulai draugystei

Penktadienio vakaras... Žiema... Šalta... Visi lindi šiltuose namuose įsisupę į antklodes, rankose laikydami puodelį karšto šokolado. Ant kelių susisupusi guli katė arba galvą padėjęs į akis žvelgia šuo. Idilė, deja, ne visiems.
Luoka
Luoka / „Lesės“ nuotr.

Šalia Mykolo Riomerio universiteto vaikštinėja sužvarbusi kalė Luoka, ieškanti, kur pasislėpti nuo vėjo. Kai jau atrodė, kad teks nakvoti čia pat ant šaligatvio, ją pamatė užsienietis studentas. Jis galėjo taip ir praeiti pro šalį, lyg nieko nebūtų pastebėjęs, bet ne – paskambino 112 pagalbos telefonu ir dar valandą šalo lauke laukdamas pagalbos ir prižiūrėdamas kalytę, kad kur nenuklystų.

Galiausiai atvyko „Lesės“ komanda. Jai teko gerokai pavargti, kol įsiviliojo paklydėlę į automobilį. Nors kalė nuolat kilojo šąlančias kojas, tačiau kažkokios patirtos skriaudos neleido jai pasitikėti savanoriais. Bes savanoriai atkaklūs ir po kelių valandų šuo jau saugus „Lesės“ gyvūnų prieglaudoje.

Lesės nuotr./Luoka
„Lesės“ nuotr./Luoka

Per prieglaudoje praleistus metus Luoka iš sulysusio, išsigandusio šuns virto guvia gražuole blizgančiu kailiu ir šelmiškomis akimis. Žmogų ji pasitinka iškelta galva ir uodega – atleido jam praeityje patirtas nuoskaudas. Iš kiekvieno žmogaus ji laukia paglostymo, pabendravimo, dėmesio.

Luoką būtų galima lengvai išmokyti visokių šuniškų gudrybių – ji puikiai koncentruoja dėmesį į žmogų, pakalbinta žiūri į akis, noriai mokosi. Deja, prieglaudoje visi turi per daug darbo, kad kas nors ja rimtai užsiimtu. Net nėra abejonių, kad truputis darbo su ja duotų puikių rezultatų.

Jei susidomėjote Luoka, ji laukia jūsų „Lesės“ prieglaudoje Vilniuje. Paskambinti galite telefonu 8 655 23341.

Šiam ir kitiems „Lesės“ globojamiems gyvūnams galite padėti pervedę 2 proc. nuo gyventojų pajamų mokesčio. Daugiau informacijos – www.lese.lt.

Lesės nuotr./Luoka
„Lesės“ nuotr./Luoka

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius