Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maiše į mirtį neštai katytei reikia pagalbos

Šios savaitės pradžioje nuo mirties nuosprendžio savanoriai gyvūnų globėjai išgelbėjo varganai atrodančią, sergančią, tačiau labai meilią ir į gyvenimą besikabinančią katytę.
Dorina
Dorina / LGGD nuotr.

Istorija prasidėjo pirmadienį, kai Vilniaus benamių gyvūnų sanitarinės tarnybos „Grinda“ pašonėje įsikūrusių Lietuvos gyvūnų globos draugijos (LGGD) Vilniaus skyriaus gyvybės vagonėlių savanoriai pastebėjo maišu nešiną moterį. Sustabdyta savanorių ji paaiškino, kad neša maiše į „Grindą“ katytę, kuri priklydo pas juos prie Žaliųjų ežerų ir prašėsi pagalbos.

Kadangi katė akivaizdžiai ligos ar kažko kito labai sužalota ir jai reikia pagalbos, moteris, žinodama tik vieną įstaigą, „Grindą“, ją ten ir atnešė. Kol savanoriai ieškojo išeities, moteris nesitvėrė kailyje, vis reiškė nepasitenkinimą, kad tenka laukti... Savanorių prašymai bent laikinai pagloboti ir slaugyti katytę nedavė vaisių. Nepadėjo ir aiškinimai, kad tokios būklės katė sanitarinėje tarnyboje veikiausiai bus iš karto numarinta.

Neturėdami kitos išeities savanoriai paėmė iš moters katytę ir patys nugabeno į veterinarijos kliniką. Vargšiukė katytė, kuriai visa galvytė ir kakliukas nusėtas pūlingomis cistomis bei kruvinais kabančios odos gabalais vis vien bandė gerintis, įsiteikti, kad tik jai būtų padėta išgyventi, kad ji nebūtų skriaudžiama.

LGGD nuotr./Dorina
LGGD nuotr./Dorina

Pasak veterinarės, arba katytei nuo ausų erkių prasidėjo toks ausų uždegimas, kurio laiku negydžius pasekmės matosi dabar, arba tai buvo kažkokios kąstinės žaizdos, kurios supūliavo, o kasantis katytei, situacija dar labiau pablogėjo. Kaip ten buvo, sužinoti nepavyks, tačiau katytę galima išgelbėti, nes kraujo tyrimas parodė, kad viskas normoje, tik leukocitų ir kepenų rodikliai pakitę dėl šio didelio uždegimo.

Dorina pavadinta katytė šiuo metu gydoma veterinarijos klinikos stacionare, kantriai kenčia visas skausmingas ir nemalonias procedūras, noriai valgo ir geria. Katytė labai nori gyventi ir jausti žmogų šalia, murkti jam iš dėkingumo už teikiamą pagalbą bei meilę.

LGGD Vilniaus skyriaus savanoriai kreipiasi į visus geros valios žmones, užjaučiančius silpnesnįjį, prašydami pagalbos šiai katytei. Dorinos gydymui reikalinga finansinė parama. Jeigu galite prisidėti prie katytės gydymo, kaip tai padaryti, galite sužinoti čia.

Taip pat katytei nuo birželio 27 dienos labai reikės laikinos globos kieno nors namuose tolesniam jos reabilitavimuisi. Jei galėtumėte laikinai pagloboti Doriną, susisiekite su Akvile tel.8 653 54521 arba su Rūta tel. 8 683 76001.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius