-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žudyti negalima gyventi. Kur dėti kablelį, kai pagalbos prašoma tik akimis?

Šį katinuką į „Grindos“ benamių gyvūnų sanitarinę tarnybą Vilniuje atnešė kažkokie žmonės, radę jį degalinės aikštelėje. Katinėlis buvo prasižiojęs, iš snukelio tekėjo pūlingos seilės, buvo sulysęs ir labai suvargęs. Mažyliui nedelsiant reikėjo gydytojų pagalbos.
Dabar katinėliui tenka glaustis pagelbėjusio vyriškio rūsyje.
Dabar katinėliui tenka glaustis pagelbėjusio vyriškio rūsyje. / LGGD nuotr.

Žinoma, galima sakyti, kad tokiam katinėliui lieka tik atlikti eutanaziją, tačiau... Kas paima sergantį gyvūną į rankas ir pamato jo akis, kas pajunta kaip gyvūnas priglunda prie jo ir juo pasitiki, kaip nebyliai prašo padėti, tam visos mintys apie gyvūno numarinimą išgaruoja. Tuomet darai viską, kad tik jam padėtum, kad jo akutės vėl sužibėtų ir jis kuo greičiau pasveiktų.

Žinoma, paprasčiau yra numarinti, paprasčiau yra sau pasiteisinant pasakyti, kad jis kenčia ir todėl, kad nesikankintų, jam nebereikia būti šitam pasaulyje. Bet jei yra galimybė, jei yra viltis ir jei gyvūnas gali pasveikti, ar galima tai iš jo atimti?

LGGD nuotr./Katinėlis veterinarijos klinikoje
LGGD nuotr./Katinėlis veterinarijos klinikoje

Šį katinėlį, tokios sunkios būklės, perėmė Lietuvos gyvūnų globos draugijos Vilniaus skyrius, o vienas vyriškis nuvežė į veterinarijos gydyklą, kurioje buvo diagnozuotas pūlinis laringitas (dėl to katinukui bėgo pūlingos seilės) ir visiškas išsekimas, nes dėl skausmo jis negalėjo nieko valgyti. Mes nežinome, kiek tai tęsėsi, bet, matyt, katinėlis pats atėjo prašytis pagalbos. Katinuką priglaudęs vyras negali jo pasiimti į namus, nes turi savo gyvūnų, todėl vargšas ligoniukas šiuo metu glaudžiasi rūsyje. Žinoma, ten šilta, tačiau nėra šviesos, todėl katinėlis būna tamsoje. Šiam mažyliui labai reikia globos ir saulės šviesos, tuomet jis greičiau pasveiktų.

Galbūt jūsų širdis suvirpino šis pagalbos prašymas ir jūs galite ir norite padaryti prasmingą ir gerą darbą – padėti pasveikti šiam likimo nuskriaustam padarėliui. Jei turite galimybę padėti, labai prašome susisiekti su mumis. Vyras, kurio rūsyje šiuo metu mažylis sveiksta, padės visokeriopai su transportu, maisteliu, vaistais. Svarbiausia, kad katinukas galėtų būti ten, kur šviesu ir kur nėra kitų gyvūnų.

Jei galite ir norite padėti, paskambinkite telefonu 8 652 44093 Danutei arba 8 683 76001 Rūtai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius