-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

2010-ųjų Lietuvos kultūros sostinė Ramygala rinks „Mis ožką“

Šių metų Lietuvos kultūros sostinė Ramygala kviečia visas krašto ožkas rungtis dėl įvairių titulų, rašo „Lietuvos žinios“.
Ožka
Ožka / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Ramygalos seniūnas Valdas Chirvas teigia vien savo mieste suskaičiavęs penkiolika potencialių ožkų rungtis dėl septynių titulų.

Mindaugo karūnavimo dienos išvakarėse sumanytame rengti ožkų parade nutarta rinkti ne vien „Mis ožką“, bet ir apsispręsti, kuriai iš keturkojų galėtų tekti „Mis charakterio“, „Mis elegancijos“, „Mis publikos“, „Mis foto“, „Mis talento“, „Mis idėjos“ titulai.

Pabrėžiama, kad šiems titulams gauti neatsiradus pakankamai keturkojų pretendenčių, tiktų ir dvikojės, jei jos panorėtų rungtis dėl vertingų prizų.

Ožkų grožio ir talentų konkursas – tik vienas Ramygalos, kaip Lietuvos kultūros sostinės, renginių. Balandį prasidėję renginiai iš Kultūros ministerijos į Panevėžio rajoną pritraukę 100 tūkst. litų vyks iki metų pabaigos.

„Ožkų miestu Ramygala vadinama nuo senų senovės“, – teigia kultūros centro direktorė Inga Pečeliūnienė.

Anot jos, surinkti dokumentai byloja, kad nederlingose šio krašto žemėse buvo veisiami nedidukai, bet stiprūs arkliukai, vietos žmonių vadinti ožkomis. Ilgainiui tuos arkliukus pakeitė tikros ožkos. Jomis miestelis garsėjo ir prieškariu, ir pokariu, garsėja ir dabar.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius