-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„5 pėdutėms“ aukoti pinigai jau ištirpo

Prieš pusmetį po gaisro duris vėl atvėrę gyvūnų globos namai „5 pėdutės“ džiaugiasi veiklos rezultatais – naujus namus jau rado apie 300 beglobių gyvūnų. Tačiau sėkmingą savanorišką veiklą temdo lėšų stygius.
Augintiniai globos namuose ilgai neužsibūna ir greitai randa naujus šeimininkus.
Augintiniai globos namuose ilgai neužsibūna ir greitai randa naujus šeimininkus. / 15min.lt nuotr.

Pernai gruodį gyvūnų globos namus ištiko skaudi lemtis – vos mėnesį naujose patalpose prieglobstį suradusius kelias dešimtis gyvūnų pasiglemžė gaisras. „5 pėdutes“ tuomet tiek savo darbu, tiek finansiškai parėmė gyventojai, įmonės. Kovo antroje pusėje gyvūnų globos namai vėl atvėrė duris.

Pinigai greitai ištirpo

„Buvome gavę iš tiesų daug paramos, per šimtą tūkstančių litų, tačiau dauguma jų buvo panaudoti atstatymui, operacinės įrengimui ir veiklai liko labai nedaug. Jau išėmėme pinigus ir iš aukų dėžučių, kurios yra prekybos centruose. Daug lėšų reikia augintinių gydymui“, – sakė savanore globos namuose dirbanti Klaipėdos dramos teatro aktorė Simona Šakinytė.

 Įstaigos išlaikymui per mėnesį reikia apie 6 000 litų. Šios lėšos skiriamos nuomai, vaistams, maistui, - sakė „5 pėdučių“ direktorė Natalija  Zukhbaja.

„Dabar laukiame nesulaukiame gyventojų skirtų dviejų procentų paramos, juos turėtume gauti lapkritį. Verčiamės iš likučių, kuriuos žmonės buvo paaukoję. Dabar paramos mažai begauname“, – kalbėjo direktorė Natalija Zukhbaja.

Šiek tiek lėšų įstaiga gauna iš gyvūnus atiduoti norinčių žmonių – už laikiną šunelio priežiūrą prašoma apie 50 litų. Tiek pat prašoma ir iš naujų šeimininkų. Pasak S.Šakinytės, iš pradžių žmonės pyktelėdavo sužinoję, kad už augintinio paėmimą dar reikia ir mokėti. „Mes atiduodame šunį iškastruotą, paskiepytą, prižiūrėtą, tai įstaigai kainuoja. Už veislinį augintinį prašome kiek daugiau“, – sakė savanorė.

Pasiima noriai

Šiuo metu globos namuose glaudžiasi apie 30 šunų bei 20 kačių. Įstaigoje apstu mažylių – viena kalė atsivedė septynis šuniukus, kita – devynis, auga ir dar penki maži šunyčiai.

Pasak darbuotojų, per mėnesį paprastai namus pavyksta rasti 25–40 augintinių. Sunkiausia namus rasti kelerių metų beveislėms katėms.

„Galbūt gaisras išpopuliarino mūsų vardą, tai mušame rekordus, nes rasti naujus šeimininkus nėra sunku. Yra tarsi tokia mada paimti gyvūną iš prieglaudos, jį išgelbėti. Ypač greit iš mūsų iškeliauja maži augintiniai“, – pasakojo savanorė Simona.

Ji džiaugėsi, kad retas augintinis čia ilgai užsibūna. Tiesa, kai kurie paklydę augintiniai jau ilgokai laukia savo šeimininkų, jų itin ilgisi čia priglausta labradoro veislės kalytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius