Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Afenpinčeriui Banana Joe – geriausio JAV šuns titulas

Juodas, pūkuotas, o akys tarsi dvi sagutės – tai afenpinčerio veislės šuo, vardu Banana Joe. Jis tapo prestižinio Niujorke rengiamo Vestminsterio šunų konkurso nugalėtoju. Šeimininkas tikina, kad šuo ne tik gražus, bet ir protingas, skelbia „Die Welt“.
Banana Joe su šeimininku
Banana Joe su šeimininku / AFP/Scanpix nuotr.

Banana Joe antradienį dalyvavo šunų grožio konkursu vadinamame konkurse, kur vertinamas ne tik grožis, bet ir sugebėjimai. Finale jis kovėsi su vokiečių dratharu, foksterjeru, JAV medžiokliniu šunimi, bišonu ir bobteilu.

Tuo metu, kai kitoje kategorijoje džiūgavo konkurentas bobteilas, Banana Joe laimėjo prestižinį titulą „Best in Show“ („Geriausias pasirodymas“). Anot ekspertų, šuns manieros tiesiog puikios, puiki ir jo būklė, išvaizda.

Pats nugalėtojas atrodė itin susijaudinęs ir džiaugėsi savo pergale, ant podiumo jis šokinėjo, tarsi būtų gimęs būti laimėtoju. Afenpinčeris seniausioje pasaulyje šunų parodoje pagrindinėje kategorijoje laimi pirmą kartą. Šiame konkurse jis dalyvavo jau trečią kartą.

„Tai nuostabu, tai garbė mažų veislių šunims, kurie turi didelę širdį“, – sakė Banana Joe savininkas Ernesto Lara. Jo šunelis tarsi mažas klounas, kartu ir labai protingas. „Jis kalba vokiškai, olandiškai, ispaniškai ir angliškai“, – šypsojosi šeimininkas. Pasak jo, penkerių metų šuo yra laimėjęs daugybę konkursų, tačiau tokio lygio – pirmą kartą.

Po trejų metų, praleistų JAV, šuo su šeimininku po pergalės trečiadienį išskrido į Nyderlandus. „Jis grįš į ramius namus, ten, kur ir gimė“, – sakė šeimininkas. 

Vestminsterio šunų konkurse dalyvavo 181 veislės šunys, iš viso 2 721 keturkojis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius