Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Akis už akį – rotveileris už ožiuką

Telšių rajono Luokės miestelyje aptarinėjamas kraupus įvykis – šeimininko neturintis rotveileris sudraskė ožiuką, už tai ūkininkas žiauriai prilupo šunį, o tas sukandžiojo kankintojui rankas.
Žmogaus kankintas rotveileris jėgas atgauna gyvūnų prieglaudoje.
Žmogaus kankintas rotveileris jėgas atgauna gyvūnų prieglaudoje. / Telšių policijos nuotr.

Gyventojai nujaučia, kieno darbas 

UAB „Kometa“ darbuotojai, atvykę iš Mažeikių rajono, išsivežė leisgyvį keturkojį, o apie žiaurų elgesį su gyvūnu pranešė Telšių policijai. Pradėtas ikiteisminis tyrimas, nustatinėjami įtariamieji.

Kol pareigūnai ieško įtariamųjų, Luokės miestelyje kalbama, kad galimas įtariamasis yra žinomas ir jo toli ieškoti nereikia.

Balandžio 3-iąją, 15.40 val., Luokės miestelyje pagal iškvietimą atvykę policijos pareigūnai rado sužeistą, nusilpusį šunį. Ties dešiniąja rotveilerio akimi žiojėjo kirstinė žaizda, iš jos bėgo kraujas. Nedaug betrūko, kad piktadarys gyvūnui būtų išdūręs akį. Jeigu ne susirūpinusios moters skambutis beglobių gyvūnų prieglaudai, sužalotas šuo būtų ilgai netempęs.

Sudaužė šuns galvą

UAB „Kometa“ darbuotojai, atvykę iš Mažeikių rajono, išsivežė leisgyvį keturkojį, o apie žiaurų elgesį su gyvūnu pranešė Telšių policijai. Pradėtas ikiteisminis tyrimas, nustatinėjami įtariamieji.

UAB „Kometa“ vadovas Antanas Sadauskas papasakojo, kad į jo vadovaujamą gyvūnų prieglaudą patekęs rotveileris buvo sunkios būklės. Pirmą dieną sužalotas šuo buvo vangus, mieguistas, viskam apatiškas, neėdė, daugiausia laiko praleido gulėdamas. Šie simptomai rodo, kad gyvūnui greičiausiai buvo sutrenktos galvos smegenys.

Kirstinė žaizda po akimi liudija, kad gyvūnas buvo žiauriai mušamas. Kokiu daiktu per galvą daužytas šuo, A.Sadauskas nesiryžo spėti. „Viena aišku, kad ne pagaliu“, – sakė prieglaudos vadovas. 

Tą pačią dieną sužalotą keturkojį apžiūrėjo iškviestas veterinarijos gydytojas, suleido vaistų. Kitą dieną šuo jautėsi šiek tiek geriau, pradėjo ėsti.

Incidentas – ne balandžio 1-osios pokštas

Veterinaro išvados bus reikšmingos ikiteisminiam tyrimui. Neoficialiais duomenimis, šunį sumušti galėjo vienas luokiškis. Vietiniai žmonės papasakojo, kad rotveileris bastėsi po miestelį, kol sudraskė ožiuką. Pamatęs papjautą ožiuką, ūkininkas esą ne juokais įsiuto ir puolė pamokyti šunį. 

Žmogaus ir rotveilerio kova esą baigėsi lygiosiomis – keturkojui sudaužyta galva, o vyriškiui sukandžiotos rankos. Luokiškiui prireikė medikų pagalbos. Pasak liudininkų, po miestelį ožiuko savininkas vaikšto sutvarstyta ranka.

15min.lt Telšių policija patvirtino, kad įvykis su ožiuku tikras, nors užfiksuotas Melagių dieną. Balandžio 1-ąją, 13.36 val., policijoje užregistruotas pranešimas: „Nežinomas šuo papjovė ožiuką ir sukandžiojo pareiškėjui rankas“. Tačiau ar tas šuo – rotveileris, balandžio 7-ąją policija negalėjo atsakyti.

Įtariamasis nusikalto dorovei

Kirstinė žaizda po akimi liudija, kad gyvūnas buvo žiauriai mušamas. Kokiu daiktu per galvą daužytas šuo, A.Sadauskas nesiryžo spėti.

Žmonės nekantriai laukia, kada jų įtariamą kankintoją apklaus policijos pareigūnai. Kalbinti vietiniai gyventojai tvirtino nepateisinantys šuns kankinimo, nesvarbu, kad jis ir sudraskė ožiuką. Žiaurus elgesys su gyvūnais LR Baudžiamajame kodekse priskiriamas prie nusikaltimų dorovei.

Įstatymas numato, kad tas, kas žiauriai elgėsi su gyvūnu, jeigu dėl to gyvūnas žuvo arba buvo suluošintas, arba kankino gyvūną, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų. 

Šuns šeimininkas kol kas nežinomas. Jo atsiradimas Luokės miestelyje taip pat apaugo gandais. Vieni sako, kad rotveilerį giminės atvežė uošvei į miestelį, kiti aiškina, kad šuo priklydo.

Keturkojo laukia mirtis 

Koks likimas laukia žmogaus žiaurumą patyrusio šuns? Gyvūnų prieglaudos atstovas A.Sadauskas informavo, kad globos namuose gyvūnai paprastai laikomi 10 parų, po to užmigdomi.

Pasak A.Sadausko, per mėnesį iš mokesčių mokėtojų lėšų išlaikoma UAB „Kometa“ užmigdo 20-30 šunų. Mirties išvengia paklausūs šunys, kuriuos greitai pasiima nauji šeimininkai. Žmonės gyvūnų globos namuose graibstyte graibsto jaunus vilkšunius.

Iš Luokės atvežtas rotveileris prieglaudoje gyvens tol, kol bus reikalingas ikiteisminiam tyrimui. Šiuo metu šuns sveikatos būklė stabilizavosi, jis ėmė domėtis aplinkiniu pasauliu ir svarbiausia – ėsti.

A.Sadauskas patikino, kad rotveileris nėra piktas, nepuola prieglaudos darbuotojų. Tačiau, kaip bebūtų gaila, jeigu neatsiras buvę ar nauji keturkojo savininkai, jo laukia mirtina injekcija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius