Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Augintinis ir šeimininkas: ar visada jie panašūs?

Spalio 4-oji – Pasaulinė gyvūnų diena. Šia proga Lietuvos jūrų muziejus nusprendė išrinkti panašiausio augintinio ir jo šeimininko porą.
Jūrų liūto ir trenerio meilė
Jūrų liūto ir trenerio meilė / Lietuvos jūrų muziejaus nuotr.

Visą spalį gyvūnų mylėtojai kviečiami dėti savo ir augintinio nuotraukas į Lietuvos jūrų muziejaus „Facebook“ profilio albumą „Mes panašūs! Aš ir mano augintinis“. Visi, pateikę savo nuotraukas, spalį muziejuje galės lankytis už pusę kainos. Mėnesio pabaigoje muziejaus socialiniame tinkle bus išrinkta panašiausia pora. Panašiausios poros „šeimininkas“ bus pakviestas su šeima nemokamai apsilankyti muziejuje.

Filipas Butkinas jau 17 metų, treniruojantis šiaurės jūrų liūtus, sako, kad jis tikrai per laiką su Piratu tapo viena visuma.

„Pradėjau dirbti muziejuje atsitiktinai, – pasakojo Filipas, – neįstojau į mediciną – norėjau būti chirurgu, o tapau treneriu. Tada buvau ilgaplaukis hipis, labai mėgau panašius į save kolių veislės šunis, dirbau su jais. Pastebėjęs mano pomėgį, muziejaus direktorius Aloyzas Každailis pasiūlė treniruoti šiaurės jūrų liūtus. Tai buvo likimo pirštas, nes mano ir šių gyvūnų charakteriai yra labai panašūs. O aplinkiniai sako, kad ir išvaizda supanašėjome“. 

Pasak trenerio, viena savybė itin artima ir jam, ir Šiaurės jūrų liūtams – tai viduje slypinti energija.

„Panašu, kad tas vidinis sprogmuo tame pačiame fabrike gamintas, – šypsosi treneris. – Beje, šiaurės jūrų liūtai, nors tikrai yra agresyvūs gyvūnai, bet visada prieš puldami įspėja. Reikia tik mokėti juos suprasti“.

Filipo šeimoje irgi yra augintinis – šarpėjus. Pats treneris sako, kad jeigu jis gyventų vienas ir nereiktų derintis prie šeimos interesų, tai laikytų tik stafordšyrą.

Pasaulinė gyvūnų diena pradėta švęsti 1931 metais Italijoje. Tarptautinės ekologų konferencijos dalyviai pasiūlė spalio 4-ąją, Šventojo Pranciškaus – legendinio visų gyvų Žemės padarų globėjo dieną – švęsti kaip Pasaulinę gyvūnų dieną. Šios dienos akcijomis ir renginiais siekiama atkreipti žmonių dėmesį į gyvūnų apsaugą, o taip pat padėkoti gyvūnams už draugystę. Lietuvoje Pasaulinė gyvūnų diena pradėta minėti nuo 2000 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius