Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Australijos veterinarai gelbsti „girtas“ ir nuo medžių krintančias papūgas

Australijoje užfiksuotas neįprastas reiškinys: šimtai nedidelių ryškiaplunksnių lorinių papūgų krinta nuo medžių ir elgiasi taip, lyg būtų girtos. Kaip pabrėžia AFP, nukritusias papūgas surenka ir mėgina gaivinti veterinarai.
Lorinės papūgos
Lorinės papūgos / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Jos išties elgiasi kaip girtos: sutrikusi jų koordinacija, jos virsta nuo kojų“, – pasakoja netoli Darvino miesto esančio Palmerstono veterinarijos klinikoje dirbanti veterinarė Lisa Hansen.

Specialistų teigimu, nuo medžių krintančios papūgos atrodo taip, lyg būtų padauginusios alkoholio: atsigavusios jos įsispaudžia į narvų kampus, palenda po popieriniais paklotais arba tiesiog guli ir nejuda. Veterinarai papūgas maitina šviežiais vaisiais ir saldžiomis košėmis. Pasak jų, toks paukščių racionas yra puiki „pagirių“ dieta.

Papūgų „girtumo“ priežastis kol kas nėra aiški. Veterinarai mano, kad paukščiams koordinacija galėjo sutrikti, kai jos prisilesė kokių nors sveikatai pavojingų augalų. Specialistai taip pat iškėlė versiją, kad papūgos galėjo užsikrėsti kokiu nors greitai plintančiu pavojingu virusu.

„Bet kokiu atveju jomis reikia pasirūpinti, nes be tinkamos pagalbos gali žūti“, – pabrėžė L.Hansen.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius