-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Avarijoje išgelbėta vombato jauniklė Chloe tapo viso Sidnėjaus numylėtine

Eismo įvykiuose žūsta ne tik žmonės, bet ir gyvūnai. Štai Australijoje, Sidnėjuje, vienos tokios avarijos metu mirtinai sužalota vombato patelė, o jos 6 mėnesių jauniklę pavyko išgelbėti. Našlaitė, pavadinta Chloe, tapo viso Sidnėjaus numylėtine.
Mažoji Chloe tapo Sidnėjaus numylėtine
Mažoji Chloe tapo Sidnėjaus numylėtine / Sidnėjaus Tarongos zoologijos sodo nuotr.

Suaugusi patelė nelaimės neišgyveno, tačiau jauniklei, buvusiai motinos sterblėje, pasisekė – ji liko gyva ir sveika, tačiau jai buvo būtina žmonių pagalba. Mažylė pateko į Sidnėjaus Tarongos zoologijos sodą, kur tapo visų darbuotojų ir lankytojų numylėtine.

Naująja vombato patelės „mama“ tapo zoologijos sodo darbuotoja Evelyn, tačiau jai padeda ir kiti darbuotojai – mažylei tenka skirti daug dėmesio, ją nuolat maitinti ir rūpintis. Tokios priežiūros ištisą parą jai reikės dar apie du mėnesius. Tačiau niekas tuo nesiskundžia – sunku rodyti nepasitenkinimą, kai žiūri į tokią mielą mažylę.

Kol kas Chloe maitinama pieno mišinukais, bet po truputį jai teks įprasti ėsti žolę. Kol kas žolėje mažoji augintinė labiau mėgsta miegoti – tai beveik taip pat jai patinka, kaip ir ant savo globėjos rankų.

Chloe – išdykusi. Ji mėgsta graužti viską, kas pasitaiko, ir labai nemėgsta likti viena, nuolat reikalauja dėmesio. Vos palikta bent akimirkai vombatė bėga paskui savo globėją.

Zoologijos sodo darbuotojai tikisi artimiausiu metu mažylę perkelti į atvirą aptvarą, o po pusantrų metų – išleisti į laisvę.

Vombatai tik atrodo labai ramūs ir taikūs. Jeigu juos kas nors puola, šie gyvūnai gali labai atkakliai gintis, tarkim, prispausti priešininką prie sienos ir uždusinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius