Baltijos jūra į krantą Lenkijoje išmetė negyvą banginį – sveriantį apie toną ir 7,3 metro ilgio

Lenkijos pakrantėje – netikėtas radinys. Baltijos jūra į krantą išmetė daugiau nei toną sveriantį negyvą banginį, praneša tvn24.pl. Specialistų teigimų, tai yra aukštakaktis snapuotis (lot. Hyperoodon ampullatus), snapuotųjų banginių šeimos žinduolis.
Jūrą į krantą Lenkijoje išmetė negyvą banginį.
Jūrą į krantą Lenkijoje išmetė negyvą banginį. / univ.gda.pl nuotr.

Gdansko universiteto Jūros stoties Hele profesorius Krzysztofas Skora, apsilankęs šiame paplūdimyje ir apžiūrėjęs radinį, teigė, kad gyvūnas sveria apie toną ir yra 7,3 metro ilgio.

„Manau, kad tai jaunas aukštakakčių snapuočių patinas. Jeigu mūsų įžvalgos pasitvirtins, tai bus pirmasis šios rūšies gyvūnas, aptiktas Baltijos jūroje. Iki šiol yra rasta nebent šių žinduolių kūnų dalys“, – aiškino mokslininkas.

Žinia apie paplūdimyje aptiktą negyvą didelį gyvūną specialistus pasiekė penktadienio vakarą. Specialistai tikisi nugaišusi gyvūną ištraukti į krantą, kadangi šiuo metu jis guli negilioje duobėje, vandenyje. 

Kol kas nežinoma, iš kur Baltijos jūroje šis žinduolis atsirado. Šie banginiai paprastai gyvena Atlanto vandenyne, nuo Grenlandiją ir Svalbardo salyno šiaurėje iki šiaurės Afrikos pietuose. Šie gyvūnai buvo pastebėti Šiaurės jūroje, taip pat ir Baltijos jūros vakarinėje dalyje netoli Danijos krantų.

Lenkijoje tokio gyvūno dar niekas nėra matęs. Prof. K.Skora spėja, kad gali būti, jog gyvūną vėjas atplukdė jau negyvą, tačiau tai patvirtinti bus galima tik po išsamių tyrimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius