Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Beglobiai gyvūnėliai kviečia į renginį ir šaukiasi pagalbos

Birželio 5 d. gyvūnų globos organizacija „Lesė“ kviečia į labdaringą renginį „Lesė grįžta III“. Renginys vyks Vilniuje, Šv. Kazimiero g. 3, klube „Artistai“. Jo metu surinktos lėšos bus skirtos „Lesės“ organizacijos globotiniams.
Griežtinti bausmes už žiaurų elgesį su gyvūnais ragino ir šunys
„Lesės“ savanorės pilietinės akcijos metu / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Lesė, VšĮ

Statistika nedžiugina

Beglobių gyvūnų skaičius visada buvo nemažas. Tačiau pastaruoju metu jis yra ypač didelis – vien gyvūnų globos organizacijos „Lesė“  globoje yra daugiau nei 130 gyvūnų. Labdaros renginiu „Lesė grįžta“ norima atkreipti visuomenės dėmesį į apverktiną beglobių gyvūnų situaciją Lietuvoje. Siekiame parodyti žmonėms, jog gyvūnas iš prieglaudos yra ne ką prastesnis ir gali būti ne mažiau mylimas nei kelių tūkstančių litų vertės veislinis augintinis“, – pasakoja gyvūnų globos organizacijos „Lesė“ savanorė bei renginio organizatorė Sandra Lapinskaitė.

Vakarinė dalis žada būti dar įdomesnė – planuojamas labdaringas koncertas, kuriame pasirodys žinomi Lietuvos atlikėjai: Eva, „4Fun“, Onsa ir kiti.Renginį sudarys dvi dalys. Pirmoji – dieninė – bus skirta edukacinei programai. Jos metu skambės gyva muzika, bus skaitomos paskaitos gyvūnų teisių, priežiūros ir sterilizacijos temomis, vyks gyvūnėlių paroda ir vaikų piešinėlių konkursas, bus rodoma policijos kinologų bei jų tarnybinių šunų parodomoji programa. Vaikams vyks piešimo užsiėmimai. Vakarinė dalis žada būti dar įdomesnė – planuojamas labdaringas koncertas, kuriame pasirodys žinomi Lietuvos atlikėjai: Eva, „4Fun“, Onsa ir kiti.

Visos už koncertą surinktos lėšos bus skirtos gyvūnų globos organizacijos „Lesė“ globotiniams – jų maistui, gydymui, sterilizacijai. „Koncerte dalyvaujantys atlikėjai už savo pasirodymus neima nė cento ir viską daro tik iš idėjos, norėdami prisidėti prie gyvūnų gelbėjimo. Todėl galima būtų teigti, kad žmogaus nusipirktas bilietėlis į renginį yra nedidelė, tačiau labai svarbi parama gelbėjant gyvūnų gyvybes. Norėčiau paraginti visus, ir kiekvieną atskirai, nelikti abejingiems“, – žmonių jautrumo tikisi S.Lapinskaitė.

Jos teigimu, žmonių aktyvumas labiausiai priklausys nuo oro: „Šiaip ar taip, aš viliuosi, kad net jei ir oras bus prastas, gyvūnų mylėtojų jis neatbaidys.“ Jei tądien nelis, visi dalyviai į renginį kviečiami su savo neagresyviais augintiniais.

Renginio metu darbuosis dvi dešimtys gyvūnų globos organizacijos „Lesė“  savanorių.

Gyvūnėliai nori gyventi

Nuo įsikūrimo 2007 m. pradžioje gyvūnų globos organizacija „Lesė“ naujus namus rado daugiau nei 1000 gyvūnų ir dalinai ar pilnai finansavo sterilizaciją taip pat daugiau nei 1000 gyvūnų. Organizacijos administruojamo skelbimų portalo GyvunuGloba.lt dėka naujus namus rado daugiau nei 10 000 gyvūnų.

15min.lt/Renginio „Lesė grįžta III“ programa
15min.lt/Renginio „Lesė grįžta III“ programa

Tuo tarpu vien per 2009 metus Vilniaus miesto benamių gyvūnų gaudymo ir karantinavimo įstaigoje buvo sunaikinta daugiau nei 5000 niekam nereikalingų kačių bei šunų.

Kasmetiniu tapęs labdaros renginys nuolat sulaukia nemažo dėmesio. Pirmųjų dviejų renginių metu surinktos lėšos išgelbėjo jau ne vieną keturkojį. „Norime tikėti, kad ir šįkart visuomenė atsigręš į likimo nuskriaustus gyvūnėlius.“ – pripažįsta Sandra. – Dauguma jų rasti gatvėse. Niekam nereikalingi, sustirę nuo šalčio ir alkio. Taigi, kiekvienas, atėjęs į renginį, padės gyvūnėliams išgyventi dar bent vieną dieną. O gyventi jie tikrai nori.“

Renginio metu „Lesės“ globotinius galima bus paremti ne tik piniginėmis aukomis, bet ir gyvūnų priežiūrai reikalingais daiktais, kuriems renginio vietoje specialiai bus pastatytas aukų krepšys. „Neretai žmonės namuose suranda nebereikalingų ir nenaudojamų esamų ar buvusių globotinių daiktelių: dubenėlių, pavadėlių, žaisliukų, laipynių, paklotėlių, kraiko. Po kiek laiko jie išmetami į šiukšlių dėžę, tuo tarpu, mūsų organizacijoje – tai kasdienio naudojimo daiktai, todėl labai lauksime ir tokių dovanėlių mūsų globotiniams. Visiškai nesvarbu, jei daiktai panaudoti, pabraižyti, seni – beglobiai keturkojai nelepūs ir neišrankūs“, – pasakoja savanorė.

Sandra taip pat ragina į renginį „Lesė grįžta“ ateiti žmones, norinčius prisidėti prie savanoriškos organizacijos veiklos.

Renginio pradžia 15 val. Įėjimas nemokamas.

Labdaringo koncerto pradžia 18 val., bilieto kaina – 15 Lt, su skrajute – 10 Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius