Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Belgų aviganio darbo rezultatas – sulaikytas cigarečių nešikas

Vilniaus rajone pasieniečio belgų aviganis padėjo pareigūnui aptikti ir sulaikyti kontrabandinių cigarečių nešiką. Keturkojis surado ir keliose vietose miške slepiamas rūkalų dėžes, kurias, įtariama, nekirsdami sienos kontrabandininkai iš Baltarusijos permetė į Lietuvą.
Belgų aviganis Taiga
Belgų aviganis Taiga / VSAT nuotr.

Ketvirtadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės Lavoriškių užkardos kinologas su penkerių metų tarnybiniu šunimi Taiga tikrino sienos su Baltarusija ruožą ties Vilniaus rajono Čiriškių kaimu.

Ant VSAT patruliams įrengto tako pasienietis pastebėjo įtartinus šviežius pėdsakus. Jais VSAT pareigūnas liepė sekti savo Taigai.

Vos už dviejų šimtų metrų miške belgų aviganis surado įtartiną vyrą, o šalia jo – 6 dėžes cigarečių „Fest“. Sulaikytąjį pasienietis iškart surakino antrankiais.  Įtariama,  kad rūkalus vyras buvo atnešęs nuo valstybės sienos. Pasienietis pasirūpino, kad surakintasis nepabėgtų, o pats su šunimi tęsė vietovės apžiūrą.

Netrukus už 400 metrų nuo sulaikymo vietos Taiga aptiko 6 dėžes cigarečių „Fest“, paslėptų po medžio išvarta. Kinologo už gerą darbą paskatintas šuo neliko skolingas ir netoliese miške surado paslėptas dar 6 dėžes tos pačios rūšies rūkalų.

Iš viso į VSAT pareigūnų rankas pateko 18 dėžių cigarečių „Fest“. Visi 9 tūkst. pakelių pažymėti baltarusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais.

Sulaikytasis yra 34 metų Vilniaus gyventojas. Jį pasieniečiai uždarė į areštinę.

Apie šį kontrabandinį krovinį Vilniaus rinktinės pasieniečiai pranešė kolegoms iš Baltarusijos Smorgonių pasienio grupės. Apžiūrėjus bendros sienos ruožą, jos pažeidimo nefiksuota – manoma, kad kontrabandinis krovinys į Lietuvą iš kaimyninės šalies tiesiog buvo permestas nekertant sienos linijos. Taip kontrabandininkai neretai elgiasi siekdami išvengti baudžiamosios atsakomybės už neteisėta valstybės sienos perėjimą.

9 tūkst. pakelių cigarečių saugomi Vilniaus rinktinėje. Šio VSAT padalinio pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl kontrabandos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius