Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„BIG Match Show“ parama fermai padėjo virsti gyvūnų prieglauda

Spalio 16 dieną Vilniuje, prie pagrindinio prekybos centro „Panorama“ (Saltoniškių g. 9, Vilnius) įėjimo, vyks antra labdaringa šunų paroda „BIG Match Show“. Jos metu surinktos lėšos bus skirtos gyvūnų globos organizacijai „Lesė“. Paroda tuo pačiu metu vyks ir Estijoje bei Latvijoje.
„Lesės“ prieglaudoje
„Lesės“ prieglaudoje / „Lesės“ nuotr.

Lygiai prieš metus rengtos labdaringos visų veislių šunų parodos „BIG Match Show“ dalyviai vienai didžiausių gyvūnų globos organizacijų „Lesė“ paaukojo per 4 000 litų. Pinigai buvo skirti naujosios prieglaudos patalpų remontui bei gyvūnų infekcinių ligų prevencijai.

Per 2010 metus naujosios prieglaudos remontas VšĮ „Lesė“ savanoriams ir visai organizacijai buvo brangiausias projektas visomis prasmėmis. Kadangi naujosios patalpos anksčiau buvo naudojamos kaip karvidė, buvo reikalingos investicijos viso vidaus rekonstrukcijai – sienų ir lubų pertvarų montavimui. Nemažai finansinių bei žmogiškųjų išteklių prireikė apdailos darbams.

Banko „BigBank“ kartu su „Lesės“ savanoriais rengiamos parodos „BIG Match Show“ metu surinktos lėšos padėjo prieglaudoje įrengti santechniką, vonios kambarį, nupirkti reikalingų baldų, elektros prietaisų, taip pat dalis paramos buvo skirta prieglaudos patalpų apšiltinimui. Pasak „Lesės“ direktorės, kiekviena parama yra labai svarbi.

„Džiaugiamės, kad „Lesė“ kiekvienais metais pasiekia vis gražesnių rezultatų, ir mūsų sėkmingai namus atradusių globotinių statistika nuolat auga. To nebūtume pasiekę be kitų organizacijų pagalbos, be mūsų savanorių ir kitų geros valios žmonių. Beglobių gyvūnų problemos tema pastaruoju metu visuomenėje bei žiniasklaidoje yra kalbama vis daugiau, ir tai duoda akivaizdžių rezultatų,“ – teigė „Lesės“ direktorė Vesta Auškalnienė.

Šiais metais antrą kartą rengiamos parodos metu surinktų lėšų paskirtis taip pat jau turi preliminarų planą. „Labai daug dėmesio skiriame gyvūnų sterilizacijai, o tam reikia nemažų investicijų. Į prieglaudas patenka ir sergantys gyvūnai, kuriems nedelsiant reikia skirti gydymą. Šiuo metu artimiausiuose planuose – voljerų įrengimas prieglaudos patalpose,“ – kalbėjo „Lesės“ direktorė.

Norintys dalyvauti parodoje, iki spalio 13 d. gali registruotis internetu. Daugiau informacijos apie parodą rasite čia.

Įkurta 2007 m., viešoji įstaiga „Lesė“ yra viena didžiausių Lietuvos savanoriškų gyvūnų globos organizacijų, veikianti Vilniuje, Kaune ir Jonavoje. Organizaciją, finansuojamą vien iš rėmėjų aukų ir gyventojų skiriamo 2 proc. pajamų mokesčio, sudaro be atlyginimo dirbantys gyvūnų mylėtojai – savanoriai.

„BIG Match Show“ – didžiausia kasmetinė labdaringa veislinių ir beveislių šunų paroda Baltijos šalyse, rengiama gyvūnų globos organizacijų kartu su banku „BigBank“. Parodos tikslas yra atkreipti visuomenės dėmesį į benamių gyvūnų problemas ir ieškoti galimų jų sprendimo būdų. Taip pat siekiama paremti tokiems gyvūnams prieglobstį suteikiančias organizacijas. Renginys tuo pačiu metu vyks Estijoje, Latvijoje bei Lietuvoje: šeštą kartą Estijoje, trečią kartą Latvijoje ir antrą kartą Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius