Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Brakonieriai Kenijoje nužudė 12 dramblių šeimą

Viename seniausių, didžiausių ir gražiausių nacionalinių parkų Kenijoje nužudyta visa dramblių šeima, skelbia „NBC news“.
Savanų dramblys
Dramblys / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Dramblys Kenija

Kaip pranešė šio portalo korespondentas Kenijoje, skrendant sraigtasparniu buvo galima matyti medžių pavėsyje gulinčią penkis šiai šeimai priklausančius dramblius. Netoliese aptikti dar du negyvi drambliai – mama ir jos mažylis. Kiek tolėliau, saulės kaitinamoje vietoje, gulėjo dar trys negyvi gyvūnai. Iš viso suskaičiuota 12 negyvų dramblių, kaip skelbiama, visi jie vienos šeimos nariai.

Gyvūnai nužudyti per vieną kruviniausių brakonierių atakų. Manoma, kad brakonieriai jų tykojo keletą dienų ar net savaičių. Jų tikslas – dramblių kaulai. 

Turėdami ginklus ir kirvius 15-ka gaujos narių gyvūnus nužudė tą pačią dieną. Parko prižiūrėtojai sekė pėdsakais, tačiau brakonierių susekti nepavyko. Tyrėjai mano, kad jie išslapstė iltis, galiausiai išsiskirstė ir pasislėpė miške. Neabejojama, kad vyrai grįš laimikio, ieškos transporto priemonių, kuriomis galėtų pelningus dramblio kaulus nuvežti į artimiausią uostą. 

„Apylinkėse vyksta daug slaptų operacijų. Turime tiesiog laukti ir stebėti. Jei tik jie pasirodys, bus suimti“, – sakė karinių pajėgų atstovas Wilsonas Koriras. 

Pernai Kenijoje buvo nužudyta 360 dramblių, beveik po vieną kasdien. 2011-iais šis skaičius siekė 289. 

Dramblių kaulai itin paklausūs Azijoje, ypač Kinijoje. Ten kaulas naudojamas papuošalams, namų dekoravimui, vaistų gamyboje. Kilogramas dramblio kaulo kainuoja apie 2 000 dolerių. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius