-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bus skaičiuojami Lietuvos miškuose gyvenantys vilkai

Aplinkos ministerija žada aiškintis, kiek vilkų gyvena privačiuose šalies miškuose, o pagal bendrą šių gyvūnų populiacijos dydį nustatyti jų sumedžiojimo limitą.
Vilkai
Vilkai / „Scanpix“ nuotr.

„Žinome, kiek vilkų yra valstybiniuose miškuose, tačiau kiek gyvena privačiuose – patikimų duomenų neturime. Todėl keista, kad praėjusiais metais vis tiek buvo nustatytas maksimalus vilkų sumedžiojimo limitas.

Natūralu, jog visuomenei tai kelia abejonių, kurias būtina išsklaidyti“, – pranešime spaudai cituojamas aplinkos ministras Valentinas Mazuronis.

Vilkų populiacijos gausos reguliavimo plane nustatyta, jog minimalus pageidaujamas vilkų skaičius Lietuvoje – 250. Tiek užtenka, kad vilkai mūsų šalyje neišnyktų. Jei jų yra mažiau – plėšrūnų populiacijai kyla reali grėsmė.

2012 metais valstybiniuose miškuose vykdytos apskaitos metu suskaičiuota būtent 250 vilkų. Tačiau kiek jų gyvena privačiuose miškuose, niekas neskaičiavo. Nepaisant to, buvo patvirtintas maksimalus 50 vilkų sumedžiojimo limitas.

Dėl to nuspręsta surengti naują bendrą ir koordinuotą vilkų populiacijos apskaitą tiek valstybiniuose, tiek ir privačiuose miškuose vienu metu.

„Ji turėtų išsklaidyti abejones dėl to, kiek iš tikrųjų vilkų šiuo metu gyvena mūsų šalyje. Jei sužinosime, kad jų skaičius balansuoja prie minimalios ribos, imsimės reikiamų priemonių.

Viena iš jų gali būti ir visiškas vilkų medžioklės draudimas“, – sako ministras V.Mazuronis.

Planuojama, jog vilkai bus skaičiuojami vasario–kovo mėnesiais, sulaukus palankių gamtinių sąlygų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius