Iki -60% prenumeratai. Paskutinės akcijos dienos!
Išbandyti

Buvusioje šaudmenų saugykloje Panemunėje mėtosi gyvūnų kaukolės

Ketvirtadienio pavakarę gyvūnų gerovės tarnyba „Pifas“ gavo iš anonimo žinią ir nuotrauką apie Panemunės forte riogsančias krūvas gyvulių kaulų ir skeletų. Penktadienį ryte 15min.lt žurnalistai, „Pifo“ tarnybos, Kauno maisto ir veterinarijos tarnybos, Panemunės seniūnijos atstovai išvyko tikrinti šios informacijos.
Tvirtovės forte
Tvirtovės forte / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Mums anonimu norėjęs likti kaunietis pranešė, kad forte yra išmesti gyvūnų kaulai. Jis tiksliai nupasakojo vietą, kur kaulus ir skeletus matė, atsiuntė nuotraukų. Ryte apie tai informavome veterinarijos tarnybą, seniūniją“, – pasakojo „Pifo“ direktorė Brigita Kymantaitė.

Suradus pranešėjo nurodytą vietą, paaiškėjo, kad tai – buvusi šaudmenų saugykla. Jos viduje, vienoje patalpoje ir siaurame koridoriuje, iš tiesų mėtėsi gyvulių galvos kaulai, šonkauliai. Tiesa, ne tiek daug, kiek galėjo pasirodyti iš nuotraukų. Tikėtina, kad dalį jų, pasirodžius žinutei portale 15min.lt, kažkas spėjo išvežti.

„Radome keturių galvijų kaukoles, perskeltas kirviu, ir, tikriausiai, tų pačių galvijų šonkaulius. Jie buvo nuvirti ir išmesti. Matosi, kad galvos išgulėjusius ne vienus metus, nes jau pradėjusios irti. Šonkauliai, kaip galima spręsti, galėjo būti atvežti vėliau. Tai – virtuvės atliekos. Ant kaulų nėra mėsos, todėl bakterijų nėra, užkrėtimų pavojaus nėra“, – trumpai situaciją apibūdino Kauno valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Vyriausiasis veterinarijos gydytojas-inspektorius  Albinas Liaudanskas.

Organizuos talką

„Esame labai nustebinti tokio radinio, nes kiekvienais metais per pavasarines talkas mes tvarkome aplinką ir pačius fortus. Akivaizdu, kad kaulus kažkas atveža ir čia supila“, – stebėjosi Panemunės seniūnė Rasina Žolynienė.

Jos žiniomis, kultūros paveldu pripažintas statinys priklauso Valstybės turto fondui. Jis nėra įregistruotas Registrų centre.

„Nežinau, koks tolimesnis statinio likimas, nes tai ne nuo mūsų priklauso, mes tik stengiamės jį prižiūrėti – aplinką ir vidų. Šiandien organizuosiu talką, kad kaulai būtų surinkti į maišus ir perduoti veterinarijos tarnybai“, – sakė seniūnė. Ji tikisi, kad žmonės suras tinkamesnes vietas atsikratyti gyvulių kaulais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius